Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Kevin Spacey friad från samtliga anklagelser – på sin födelsedag

EXTRA: Kevin Spacey friad från samtliga anklagelser – på sin födelsedag

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
26 juli 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
26 juli 2023

Stjärnan tårögd när han fick beskedet

Domen har fallit i den fram tills nu pågående rättegången mot Kevin Spacey och stjärnan frikänns på samtliga punkter i åtalet. Beskedet kom i dag, på Kevin Spaceys födelsedag.

Den tvåfaldige Oscarsvinnaren Kevin Spacey har den senaste tiden befunnit sig i rätten, där han försvarat sig mot nio anklagelser gällande olika fall av ofredande och sexuella övergrepp. De påstådda händelserna ska ha skett mellan 2001–2013 och har riktats mot Spacey av fyra olika män.

Skådespelaren har hela tiden hävdat sig oskyldig och i dag föll domen i fallet – till Kevin Spaceys fördel. Efter att ha överlagt kunde juryn i Southwark Crown Court i London, Storbritannien, förklara Spacey frikänd på samtliga nio åtalspunkter.

EXTRA: Kevin Spacey friad från samtliga anklagelser – på sin födelsedag
Foto: Netflix.

Kevin Spacey frikänns på sin födelsedag – tårögd när domen levererades

Enligt rapporter ska Kevin Spacey, som fyller 64 år i dag, har varit tårögd när domen levererades.

De nio åtalspunkterna mot Kevin Spacey innefattar sju fall av sexuella övergrepp, ett fall av att utsätta en person för sexuellt umgänge utan samtycke och ett fall av att få en person att delta i penetrationssex utan samtycke.

Under rättegången har Kevin Spacey anklagats för att vara en "sexuell översittare" som "överfaller andra män", men stjärnan själv har hela tiden nekat och kallat anklagelserna för bl.a. "galenskap" och ett "hugg i ryggen".

Rättegången inleddes i slutet av juni och har pågått i nästan en månad. Till en början åtalades Kevin Spacey på tolv punkter, men dessa reducerades till nio stycken på grund rättsliga teknikaliteter.

Detta är den andra rättsliga vinsten för Kevin Spacey på under ett år. I oktober gick han segrande i New York efter att ha stämts av skådespelaren Anthony Rapp, som anklagade den tidigare American Beauty- och House of Cards-stjärnan för ett sexuellt övergrepp som ska ha skett 1986.

NÄSTA ARTIKEL