Överraskande beskedet – ingen delårsrapport från Viaplay

Överraskande beskedet – ingen delårsrapport från Viaplay

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 12:10 | Publicerad 24 oktober 2023 kl. 09:10

Sägs skjuta på den i uppåt en månad

I dag var det tänkt att Viaplay Group skulle ha offentliggjort sin delårsrapport. Nu väljer de att skjuta på den, skriver de i ett pressmeddelande.

I juni nåddes vi av den stora nyheten om ett rekordtapp på börsen för Viaplay. Drygt en månad senare följde nyheten om en massuppsägning av personal och nödvändiga strategiska förändringar för att styra den ekonomiska kursen åt rätt håll.

I dag skulle de ha publicerad sin delårsrapport för perioden juli-september, men enligt ett pressmeddelande väljer de nu att skjuta på den. Möjligen så sent som till den 29 november. 

Anledningen till att man inte släpper rapporten för Q3 ska vara pågående diskussioner med flera av bolagets största aktieägare, men också med långivare och obligationsinnehavare angående "den potentiella rekapitaliseringen av koncernen". 

Hintar om åtgärder som tagits

I samma pressmeddelande som vi har fått ta del av nämner Viaplay Group flera av de åtgärder som tagits för att rädda upp koncernen:

– Gruppen har redan minskat sin arbetsstyrka med över 30% sedan juli, samt avslutat ett antal originalproduktioner och omförhandlat ett antal distributionspartnerskap. Gruppen har även ingått ett innovativt nytt partnerskap med Formula 1 i Nederländerna, där Viaplay lanserades år 2022.

I den kommande rapporten för kvartal tre förväntas Viaplay Group berätta i närmare detalj om vilka strategiska beslut som fattats för att fortsätta bättra deras situation. Likaså vad de pågående diskussionerna som uppehåller rapporten landar i.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

NÄSTA ARTIKEL