Över Atlanten 2024: Pirater och hjärnhinneinflammation i tuffaste säsongen

Över Atlanten 2024: Pirater och hjärnhinneinflammation i tuffaste säsongen

Moa  Andersson
Uppdaterad kl. 14:02 | Publicerad 06 februari 2024 kl. 14:02
ANNONS
ANNONS

Premiären genomsyrar stor potential att bli en toppensäsong

Äntligen börjar "Över Atlanten" rulla på Discovery+ och Kanal 5 igen, en säsong som har stor potential att toppa de föregående upplagor.

I dag är det premiär för Över Atlantendiscovery+ och Kanal 5. I den nya säsongen startar världsomseglaren Gurra Krantz tillsammans med sex kända svenskar den längsta seglatsen hittills med Rio de Janeiro som mål. Gänget kommer nämligen segla en bra bit över 3 000 sjömil, ända från Kanarieöarna till Rio de Janeiro. De ska åka på sitt livs äventyr och redan första dagen till sjöss höjs insatsen för gänget. 

Malin Gramer
Malin Gramer fick hjärnhinneinflammation 2022 och deltar nu i "Över Atlanten". Foto: Discovery+ och Kanal 5

Pirater, hjärnhinneinflammation och tuffaste seglatsen hittills

Det kommer inte endast bli den längsta seglatsen hittills, utan även programmets tuffaste. Det är många ingredienser som är annorlunda i den nya säsongen, bland annat att de kommer passera ekvatorn, vilket Gurra förklarar kommer bli spännande för alla ombord. Besättningen har dessutom lagt en säkerhetszon längs med Afrikas kust eftersom det finns en viss ogästvänlighet där, det vill säga pirater. Gurra menar att det inte är noll risk att de stöter på pirater, det händer inte lika frekvent där, men det skulle kunna inträffa.

Men pirater är inte det enda som oroar vissa i besättningen, Malin Gramer har även ett annat bekymmer.

– Jag oroar mig nog mest för att min hjärna inte ska orka. Jag fick hjärnhinneinflammation i början av september 2022, till följd av det här har det varit en fruktansvärd huvudvärk och trötthet som inte går att beskriva. Jag tycker att jag känner mig hundra men jag vet inte hur funktionsduglig min hjärna är. Jag skulle aldrig kunna tacka nej, jag skulle aldrig förlåta mig själv, berättar Malin Gramer.  

Över Atlanten 2024
Idag har "Över Atlanten" premiär. Foto: Discovery+ och Kanal 5

Premiär för Över Atlanten – har steppat upp

I höstas frågade jag mig vad vi måste se i en ny säsong av Över Altanten för att den toppa föregående säsonger. Jag nämnde då att intriger, konflikter, kärlek och att komma nära inpå personers privatliv är väsentligt för att ett realityprogram ska fånga publikens hjärtan. Efter ha sett premiäravsnittet av årets upplaga kan jag nästan med säkerhet säga att det kommer bli en toppen-säsong. Jag skulle gissa att den nya upplagan faktiskt kommer innehålla flera byggstenar som ligger till grund för det som definieras som ett bra realityprogram. Produktionen har steppat upp. 

Vilka medverkar i "Över Atlanten" våren 2024?

  • Björn Kjellman – skådespelare och artist
  • Jessica Andersson – artist och låtskivare
  • Malin Gramer – programledare och skådespelare
  • Tobias Blom – trollkarl
  • Hampus Hedström – youtuber
  • Anders Öfvergård – programledare och byggnadsingenjör  

Premiären av "Över Atlanten" ser du på discovery+ och Kanal 5. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL