Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Oscarsgalan 2021 – höjdpunkterna!

Oscarsgalan 2021 – höjdpunkterna!

Sofia Olovsson | Nyhet
26 april 2021
Sofia Olovsson | Nyhet
26 april 2021

Läs om galans höjdpunkter här.

Var du en av alla som inte orkade hålla dig vaken under nattens Oscarsgala? Här kan du läsa om alla höjdpunkter som skedde under galans gång.

En av de starkaste höjdpunkterna under Oscarsgalan 2021 var när Thomas Vinterberg höll sitt tacktal efter att ha tagit emot priset för bästa utländska film. Han tillägnade priset sin dotter som dog i en bilolycka ungefär samma tid som inspelningen av En runda till drogs igång. Det var många som berördes av hans tal. 

En annan höjdpunkt var såklart när Yuh-Jung Youn vann priset för bästa kvinnliga biroll för filmen Minari. I sitt tacktal nämner hon sin förundran över att ha träffat skådespelaren Brad Pitt. Hon gjorde även narr av dem som inte kunnat uttala hennes namn samt talade om hur hon inte tycker om att dela in människor i fack efter att hon själv blivit utnämnd till den första koreanskan som vunnit en Oscar.

Daniel Kaluuya höll också ett fantastiskt tal när han vann pris för bästa manliga biroll för filmen Judas and the Black Messiah. I sitt tal tackade han sin familj på ett varm och kärleksfullt sätt som han senare avslutade med ett pinsamt sex-skämt som fick både hans mamma och syster att gömma sina ansikten. 

Frances McDormand tillhör också en av höjdpunkterna på Oscarsgalan då hon höll ett av galans kortaste tacktal när hon vann priset för bästa kvinnliga huvudroll för filmen Nomadland. Hon tog även emot priset för bästa film där hon ylade rakt in i mikrofonen som var en hyllning till den bortgångne Michael Wolf Snyder som också var en del av Nomadland-teamet. 

Vi får ju heller inte glömma en av de största höjdpunkten när vår svenska sångare Molly Sandén, på plats i Island, uppträdde live med den nominerade låten Husavik tillsammans med en isländsk barnkör. 

Det här var bara några av alla höjdpunkter som skedde under gårdagens Oscarsgala. Nu längtar man redan till nästa års uppsättning av världens största filmgala. 

VIDARE LÄSNING:

Oscarsgalan 2021 - alla vinnare

NÄSTA ARTIKEL