Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"

Omedelbar kassaflopp för Expendables 4 – så svag var premiären

Eric Diedrichs
24 september 2023 kl. 15:09

En rejäl kallsup på box office

Med en budget på 100 miljoner dollar ser det svårt ut för stjärnspäckade "Expend4bles" att gå jämnt ut. Under premiären presterade actionbjässen långt under analytikernas förväntningar.

Med stjärnor som Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, 50 cent, Megan Fox, Jason Statham, Tony Jaa och Andy Garcia framför kameran är de ekonomiska förväntningarna på Expend4bles – den fjärde filmen i The Expendables-franchisen – höga. Sett till att filmen har en estimerad produktionsbudget på 100 miljoner dollar (marknadsföring ej inkluderat), måste den prestera väl under öppningshelgen.

Hur det har gått under helgens resterande dagar återstå att se, men nu rapporterar The Hollywood Reporter att torsdag- och fredagsintäkterna har varit långt under förväntat. Enligt deras källor ligger den inhemska intjäningen på så lite som 3,2 miljoner dollar, med bara 750 000 dollar från torsdagens förhandsvisningar.

Sågas av internationella kritikerkåren

Tidigare har analytikerna estimerat att öppningshelgen skulle generera någonstans från 15 miljoner dollar till 17 miljoner dollar i intäkter. Nu sänks estimatet till endast 8 miljoner dollar. Detta trots att den senaste Expendables-filmen hade premiär för närmare tio år sedan.

Kritikerna har inte heller varit imponerade av resultatet. Här på Filmtopp fick den två av fem i betyg och enligt Metacritic har den ett internationellt kritikersnitt på smärtsamma 30 av 100.

Om "Expend4bles" kan gå jämnt ut återstår att se, men just nu ser det långt ifrån ljust ut.

NÄSTA ARTIKEL