Offret svarar på Ashton Kutchers och Mila Kunis ursäkt: "Otroligt kränkande"

Offret svarar på Ashton Kutchers och Mila Kunis ursäkt: "Otroligt kränkande"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 12 september 2023 kl. 09:19 | Publicerad 11 september 2023 kl. 07:52

Skådespelarparet hårt kritiserat

Ashton Kutcher och Mila Kunis bad nyligen om ursäkt för hur de försvarade Danny Masterson med karaktärsvittnesmål. Ett av hans offer har nåtts av ursäkten och beskriver den som kränkande och sårande.

Förra veckan blev det klart att Danny Masterson från kultserien That '70s Show döms till trettio års fängelse för att ha våldtagit två kvinnor i sitt hem. Vännerna och tidigare kollegorna Ashton Kutcher och Mila Kunis skrev då karaktärsbrev till domaren och vädjade om ett mildare straff. Efter att ha rört upp många känslor var skådespelarparet snabbt på att be om ursäkt, men ursäkten i sig gick inte hem hos ett av Mastersons offer som kommenterat det genom en journalist.

Offret svarar på Ashton Kutchers och Mila Kunis ursäkt: "Otroligt kränkande"
Danny Masterson som Hyde i That '70s Show. Foto: Fox.

Offret svarar på Ashton Kutchers och Mila Kunis ursäkt: "Otroligt kränkande"

När det stod klart att Danny Masterson dömdes till 30 år i fängelse formulerade Ashton Kutcher och Mila Kunis positiva karaktärsvittnesmål för att hjälpa honom komma ut tidigare. Han beskrivs då bland annat som en otrolig förebild och vän som haft stort inflytande på deras och andras liv. Efter att ha orsakat ramaskri bad Kutcher och Kunis om ursäkt för sina handlingar i form av en video på Twitter/X

– Vi är medvetna om den smärta som har orsakats av karaktärsvittnesmålen, som vi skrev för Danny Masterson. Vi stödjer offren. Vi har gjort så historiskt sett genom vårt arbete och kommer att fortsätta att göra så framöver, säger de i videon som finns att se här:

Genom journalisten Yashar Ali har det ena offret, vars namn inte är offentligt, nu valt att kommentera videon. Hon går hårt åt de båda och framförallt Kutcher: 

– Den här videon var otroligt kränkande och sårande. Min förhoppning är att de lär sig vikten av av att ta lärdom, så att de kan lära sig att hålla sina privilegier under kontroll – särskilt Ashton, som påstår sig arbeta med offer för sexbrott. Och när det gäller Mila kan jag bara tänka "Times Up".

I sitt inlägg adderar Yashar Ali att Kutchers och Kunis ursäkt är tydligt manusbunden och formell. Vidare menar han att breven de skrivit om Danny Masterson innehåller tydliga scientologiska fraser som var avsedda att underminera offren. Masterson är medlem i den hårt kritiserade scientologikyrkan.  

"Kutcher lika sjuk som Masterson"

När karaktärsvittnesmålen gick att ta del av gick skådespelerskan Chrissie Carnell Bixler, som också säger sig ha blivit våldtagen av Masterson, hårt åt Kutcher. I en story på sin Instagram beskrev hon honom som lika sjuk som fängslade Masterson, och delade flera gamla klipp med olämpliga uttalanden av Kutcher. Bland annat ett när han i prankserien Punk'd säger att Hilary Duff, som vid tidpunkten vad 15 år gammal, är den typen av tjej som man likt med tvillingarna Olsen längtar tills hon blir 18 år.

Chrissie Carnell Bixler delar även ett annat gammalt klipp där Masterson erbjuder Asthon Kutcher tio dollar för att tungkyssa en då 14-årig Mila Kunis.  

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL