Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Octavia Spencer i familjefilmen Häxorna

Octavia Spencer i familjefilmen "Häxorna"

Kristian Andersson | Nyhet
15 februari 2019
Kristian Andersson | Nyhet
15 februari 2019

Robert Zemeckis filmatiserar Roald Dahls klassiska saga.

Octavia Spencer har fullt upp. Utöver arbetet med en skräckfilm, ansluter hon sig nu till filmen "Häxorna", som baseras på Roald Dahls barnbok med samma namn.

Det är Variety som går ut med att Octavia Spencer just nu är klar för en roll i familjefilmen Häxorna. Bakom regin står ingen mindre än Robert Zemeckis som bland annat har gjort Forrest Gump och Tillbaka till framtiden.

Häxorna är en adaption av Roald Dahls klassiska bok med samma namn. Andra skådespelare som anslutit sig till projektet är Jahzir Bruno och Codie-Lei Eastick.

Filmen är alltså baserad på en bok som kom ut 1973, i vilken vi får följa en sjuårig pojke (Bruno) som stöter på häxor som faktiskt ser ut som vem som helst. Men man ska akta sig för häxor, speciellt om man är ett barn. Octavia Spencer ska spela Brunos mormor.

Filmen produceras av Zemeckis tillsammans med Jack Rapke som tillsammans äger produktionsbolaget ImageMovers som finansierar filmprojektet. Men vi får inte glömma att Guillermo del Toro också producerar. Kanske drar han filmen åt den mörka ton som kännetecknar hans filmer Pans labyrint och The Shape of Water?

Gillar du skådespelaren Octavia Spencer? har du någon favoritfilm där hon medverkat?

NÄSTA ARTIKEL