Obekväma presentationen av Canceled: "Joakim Lundell har canceled på oss"

Obekväma presentationen av Canceled: "Joakim Lundell har canceled på oss"

Filmtopp
23 augusti 2023 kl. 20:00

Konstig stämning när Joakim Lundells skräckfilm presenterades av Parisa Amiri

Under onsdagsförmiddagen höll Svenska Filminstitutet sin presentation av höstens svenska filmpremiärer. Parisa Amiri var på plats som moderator, men redan när dagens andra film – Joakim Lundell-producerade "Canceled" – skulle presenteras gick saker fel, och Parisa fick slå fast att "Joakim Lundell faktiskt har canceled".

Under dagens höstpresentation, där Svenska Filminstitutet (SFI) annonserade de kommande månadernas svenska filmpremiärer, var skräckfilmen Canceled en av de första filmerna att uppmärksammas. Med sin biopremiär så snart som den 25 augusti var den Joakim Lundell-producerade filmen nummer två på listan att presenteras.

Parisa Amiri stod för dagen på scen som presentationens moderator – ett uppdrag hon, som förväntat, tog sig an med bravur men som inte saknade sina utmaningar. Bland annat fick hon navigera runt det faktum att Joakim Lundell hade tvingats kasta in handduken och lös med sin frånvaro.

Obekväma presentationen av Canceled: "Joakim Lundell har canceled på oss"
Foto: Nordisk Film.

Obekväma presentationen av Canceled: "Joakim Lundell har canceled på oss"

Det var en osedvanligt syrlig (kanske till och med lite irriterad) Parisa Amiri som intog scenen för SFI:s pressträff under onsdagsförmiddagen. Hon inledde med att uppmuntra de närvarande till att inte skicka bittra dm:s i efterhand och ursäktade sig på förhand för att hon skulle komma att hålla hjulet i rullning för att hinna med samtliga 34 filmer som skulle presenteras.

Stämningen blev muntrare ju längre presentationen led, men inte utan att den tidigt tog sig en aningen obekväm vändning. Efter att Canceled-trailern hade visats var det tänkt att Joakim Lundell skulle ta plats på scen vid sidan om Parisa Amiri, men så blev det inte.

– Joakim Lundell har faktiskt canceled på oss, förklarade Amiri skämtsamt.

Därefter kom skratten av sig och det blev aningen stelt när Lundells två ställföreträdare på scen inte kunde svara på Amiris förberedda frågor med förklaringen att Joakim inte hade "briefat dem". Det följdes upp av en känga mot SFI i deras eget hus, för att de påstods inte vilja finansiera skräckfilm (vilket ledde till nästa skämt om att SFI härmed var canceled). När Amiris fråga om det var ett projekt de brann för sedan möttes av tystnad, följt av ett "näe", var den stela stämningen på sin topp.

Den över 3,5 timmar långa presentationen gick som sagt mot betydligt muntrare toner kort därefter – trots de anmärkningsvärda ögonblicken i samband med presentationen av Canceled. Totalt presenterades rekordmånga filmer – över 30 stycken – med premiär hösten 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL