Nu på bio

Det senaste på biofronten!

We Got This

Nytt på SVT Play i maj 2020

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 maj 2020

Gott om nyheter på SVT Play.

 Drama på SVT Play i maj.

Brottsplats Mallorca
"Brottsplats Mallorca". Foto: SVT Play.

28/4 – Normala människor (avsnitt 1-6)

Connell och Marianne växer upp i samma småstad. Connell är den populära fotbollskillen och Marianne den priviligierade men märkliga enstöringen. De träffas, ligger, gör slut. Och så fortsätter det hela vägen till universitetet i Dublin, där rollerna plötsligt kastas om. Brittisk dramaserie baserad på Sally Rooneys roman med samma namn.

29/4 – Brottsplats Mallorca

Den ambitiösa, brittiska kriminalkommissarien Miranda Blake och hennes något mer avslappnade tyska kollega Max Winter löser brott på Mallorcas vackra öar.

1/5 – Krigets unga hjärtan (återpublicering)

Fem vänner är övertygade om att kriget kommer att vara över till jul och lovar varandra att de ska återförenas innan dess. Men de anar inte hur de ofattbara upplevelserna och fasorna under de kommande krigsåren kommer att förändra dem i grunden.

1/5 – Falsk identitet, Säsong 5 (1-2, två avsnitt varje fredag)

Falsk identitet
"Falsk identitet". Foto: SVT Play.

Hyllad serie där vi följer agenterna inom den hemligaste avdelningen inom den franska underrättelsetjänsten.

1/5 – We Got This (Avsnitt 1-2, ett avsnitt varje fredag)

För att betala en stor skatteskuld vill amerikanen George English komma över den 50 miljoner kronor stora pott som betalas ut till den som löser Palmemordet. Hur svårt kan det vara? Tillsammans med en något otippad trio tar George sig an Sveriges största polisutredning genom tiderna. Han är dock ovetandes om de onda krafter som lurar i mörkret... We got this är en svensk konspirationskomedi.

1/5 – Veep, säsong 6 (ett avsnitt vardag)

Humorserie om det politiska spelet i Washington med Julia Louis-Dreyfus i huvudrollen.

5/5 – Normala människor (avsnitt 7-12)

We Got This Covered
"We Got This Covered". Foto: SVT Play.

Se ovan.

10/5 – Kappvändaren (avsnitt 1 av 2)

Kappvändaren är en serie om andra världskriget efter en roman av Siegfried Lenz och producerad av NRD och ARD, som hade tysk premiär 8 april 2020. Walter, spelad av Jannis Niewöhner som är känd från Makten och kärleken som visats på SVT, är posterad i Polen sommaren 1944. Hans sadistiska befäl tvingar honom att utföra allt mer brutala uppdrag och Walter känner stor skuld, samtidigt som han känner sig tvingad att uppfylla sin plikt.

Sommaren 1944 är det en del tyskar som tycker att kriget är förlorat. Walter Proska (Jannis Niewöhner) posteras tillsammans med en liten grupp män i en skog i Polen, där de är helt omringade av partisaner. Hans befälhavare tvingar honom att utföra brutala handlingar på de boende i området liksom på partisanerna och Walter slits mellan sin pliktkänsla, sin skuld och sitt samvete. Och ingenting blir enklare av att han är kär i partisanen Wanda Zielinski (Małgorsata Mikołajczak), som nu väntar hans barn. Han känner att han inte längre vet varför, för vem eller vad han strider för. När hans pluton i princip utplånas bestämmer han sig för att desertera.

12/5 – Catastrophy, säsong 4 (ett avsnitt/vecka)

13/5 – Sally, säsong 1 (ett avsnitt varje vardag)

Komediserie av Ulf Malmros om Sally, en 34-årig hemmadotter som bor med sin pappa Roffe. Hon är mytoman, oskuld och hypokondriker. Hennes pappa är skotekniker och Sally hjälper honom med att gå in skor till sitt arbete, dit hon alltid är försenad.

14/ 5 – Lewis (säsong 1 + 2)

17/5 – Kappvändaren (avsnitt 2 av 2)

Se ovan.

18/5 – Veep, säsong 7 (ett avsnitt varje vardag)

Veep
"VEEP". Foto: SVT Play.

Se ovan.

22/5 Livet i Fagervik (2 avsnitt varje vardag)

Dramaserien Livet i Fagervik är en serie med hjärta och humor som kretsar kring advokaten Johan och hans receptionist Annika. Genom 12 avsnitt får tittarna lära känna dem båda och de flesta andra som bor i den lilla staden. Huvudrollerna spelas av Henrik Johansson och Maria Sid. Serien bygger på en idé av Mikael Syrén och Antonia Pyk. För regi svarar Harald Hamrell, Kjell Sundvall och Mikael Syrén.

Livet i Fagervik är en varm serie om ett litet advokatkontor på en liten ort med advokat Johan och hans receptionist Annika i centrum. Johan är en nyutexaminerad paragrafryttare och Annika en ensamstående mamma med stor människokännedom. Johan har tänkt sig en karriär på ett stort advokatkontor i huvudstaden, men omständigheterna vill annorlunda. Annika å sin sida är redo för en förändring i sitt liv och får jobbet som receptionist. Trots sina olikheter tar Johan och Annika sig tillsammans an små, små fall i den lilla, lilla staden och mellan dem båda spirar så klart stor, stor kärlek.

24/5 Vera, säsong 7

26/5 Sally, säsong 2 (1 avsnitt varje vardag)

27/5 Game of Thrones, säsong 8 (1 avsnitt/vecka)

28/5 Snyltgästen (1 avsnitt varje vardag)

Den misslyckade advokaten Stephen står inför att ta över familjeföretaget efter faderns död, men läget förändras helt när fosterbrodern Andrew oväntat dyker upp på begravningen. I rollerna: Robert Webb, David Mitchell m.fl.

För mer läsning, spana in vår artikel med de bästa serierna från 2020.