Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nytt på HBO Nordic i januari 2018

Nytt på HBO Nordic i januari 2018

Sebastian Håkansson | Nyhet
27 december 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
27 december 2017

HBO Nordic kickar igång året med en del nya serier.

Nedan kan du ta del av vilka nyheterna är. Undrar du vad som är bäst på HBO just nu, rekommenderar vi att du spanar in vår sida med serietips på HBO.

The Chi

The Chi är en av många nya serier HBO Nordic

Premiär 8 januari

Showtimes The Chi utspelar sig i Chicagos södra delar. En helt vanlig dag; barnen på väg till skolan, deras föräldrar på väg till jobbet, ungdomar som försöker hitta försörjning och de äldre som överblickar det hela från sina verandor. Men i det här tuffa området hotar faror varje dag, drömmar krossas och till synes enkla beslut kan få dödliga konsekvenser. The Chi är ett starkt drama om arbetarklassen som påminner oss om att oavsett allt är människans vilja stark och att hoppet aldrig dör.

The Magicians - Säsong 3

The Magicians

Premiär 11 januari

Kampen att få tillbaka magin fortsätter i Syfy:s The Magicians tredje säsong. Serien är baserad på Lev Grossmans bästsäljande böcker och utspelar sig på Brakebills University, en hemlig institution som specialiserar sig på magi. Här följer vi ett gäng unga vänner som snabbt upptäcker att den magiska fantasivärld de läst om som barn i högsta grad är verklig – och utgör ett hot mot hela mänskligheten.

The Magicians är nytt på HBO Nordic i januari.

Divorce - Säsong 2

Divorce

Premiär 15 januari

HBO:s komediserie Divorce, med Emmy- och Golden Globebelönade Sarah Jessica Parker i huvudrollen, är tillbaka med åtta nya avsnitt. I den andra säsongen kommer Frances (Parker) och hennes ex-man Robert (Oscarsnominerade Thomas Haden Church) få lära sig att hantera konsekvenserna av deras explosiva separation och hur de ska bygga upp sina liv igen. I övriga roller ser vi Molly Shannon, Talia Balsam, Tracy Letts, Sterling Jerins och Charlie Kilgore. Serien är skapad av Sharon Horgan och säsong 2 är exekutivt producerad av Jenny Bicks, Sarah Jessica Parker, Alison Benson, Sharon Horgan och Aaron Kaplan. Jenny Bicks är showrunner.

Crashing - Säsong 2

Crashing

Premiär 15 januari

HBO:s komediserie Crashing, med skaparen Pete Holmes i huvudrollen, är tillbaka med åtta nya avsnitt. Pete känner sig helt vilsen och har ett samtal med en ateist, vilket slungar honom in i New Yorks utsvävande nattliv. Pete börjar ifrågasätta sina övertygelser och är på väg att hitta sin egen röst. Pete Holmes, Judd Apatow och Judah Miller är exekutiva producenter. Serien är baserad på Holmes egna erfarenheter som komiker och ger en glimt bakom ridåerna på världens standup-scen.

The Path - Säsong 3

The Path

Premiär 18 januari

Hulu:s The Path är tillbaka med 13 nya avsnitt á 60 minuter. Serien handlar om en familj i centrum av en kontroversiell religiös rörelse, om relationer, äktenskap och makt och där varje avsnitt gör djupdykningar i betydelsen mellan att leva det liv vi lever eller det liv vi vill ha. Jessica Goldberg har skapat serien och i huvudrollerna ser vi Aaron Paul, Michelle Monaghan och Hugh Dancy. En ny bekantskap denna säsong är Freida Pinto (Slumdog Millionaire, Guerrilla).

Britannia

Britannia är en ny serie på HBO Nordic i januari
Nytt på HBO Nordic.

Premiär 19 januari

Romarna försöker besegra kelternas mystiska krafter i Sky & Amazons episka och visuellt bländande samproduktion Britannia. Hela första säsongens nio avsnitt blir tillgängliga samtidigt på HBO Nordic 19 januari. Mångfaldigt prisade Jez Butterworth (Spectre) har skrivit manus och i ledande roller ser vi Kelly Reilly (True Detective) som den keltiska prinsessan Kerra, David Morrissey (The Walking Dead) som romarnas ledare Aulus, Nikolaj Lie Kaas (The Killing) som druiden Divis och Zoë Wanamaker (Harry Potter och de vises sten) som den keltiska drottningen Antedia.

High Maintenance - Säsong 2

High Maintenance

Premiär 20 januari

HBO:s High Maintenance andra säsong (10 x 30 min) har premiär på HBO Nordic 20 januari. Oväntat och udda men ändå ganska jordnära berättar serien om en blandad grupp New Yorkers, deras dagliga rutiner och hur de lyser upp sin tillvaro. Ben Sinclair spelar ”The Guy” – en namnlös gräsleverantör med en kundbas av excentriska och neurotiska människor. Säsong 2 är skapad av Katja Blichfeld & Ben Sinclair, Blichfeld, Sinclair och Russell Gregory är exekutiva producenter och Willy Friedman, Gwen Bialic och Emi Irikawa har producerat, med Eric Slovin som rådgivande producent

Mosaic - ny spännande serie av Steven Soderberghs

Mosaic
Spännande thriller av Steven Soderberghs.

Premiär 23 januari

Steven Soderberghs thriller i sex avsnitt handlar om en framgångrik barnboksförfattare och illustratör (Sharon Stone) vars lantliga vurm blir nedsänkt i en lavin av svek, lögner, korruption...och mord. Mosaic är en mångskiftande palett om passion, intriger och lögner, med avstamp i ett försvinnande i det pittoreska Summit i Utah, och den fyra år långa kampen för att hitta sanningen. Oscars- och Emmybelönade Steven Soderbergh (Traffic, Behind the Candelabra) har regisserat och exekutivt producerat serien och i huvudrollen ser vi Oscarsnominerade Sharon Stone (Casino). I övriga roller ses Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges, m.fl.

De sex avsnitten blir tillgängliga 23/1, 24/1, 25/1, 26/1 och de två sista avsnitten den 27/1.

Vilka av de nya serierna ser du fram emot på HBO Nordic?