KLART: Han tar över rollen som Superman i nästa film

Nya Supermans pik mot Henry Cavill – han ska vara "ljus och optimistisk"

Emil Oscar Rasmussen
29 juni 2023 kl. 14:15

Henry Cavills ersättare ser ut att gå i motsatt riktning

Henry Cavill blev av med rollen som Superman när James Gunn klev in som högsta hönset i DC Studios för att styra upp deras filmuniversum. Nu står det klart att det istället blir David Corenswet som kommer att spela superhjälten framöver – en skådespelare som tidigare yttrar att han vill se en "ljus och optimistisk" Superman i kontrast till Henry Cavills råare tolkning.

Henry Cavills karriär har stormat en hel del det senaste året. Stjärnan som länge varit frontfiguren för såväl DC:s Superman-filmer som Netflix succéserie The Witcher har lämnat båda rollerna bakom sig.

Just nu är han aktuell med den tredje säsongen av The Witcher, som har bekräftats blir hans sista (hans roll tas sedan över av Liam Hemsworth). I ungefär samma veva som det stod klart att Henry Cavill överger Netflix-serien, annonserades det också att han inte längre var önskad som Superman. James Gunn och Peter Safran tog relativt nyligen över som beslutsfattare inom DC Studios för att ge superhjältefranchisen med DC Comics främsta hjältar ett lyft.

Ett av deras första beslut blev att ta farväl av Henry Cavill för att istället introducera en ny, yngre Superman.

Nya Superman tyckte Henry Cavills version var för butter. Foto: Warner Bros.

David Corenswets Superman-pik mot Henry Cavill – han ska vara "ljus och optimistisk"

Efter en tid av spekulationer stod det i veckan klart att det blir David Corenswet (Pearl, The Politician, Hollywood) som tar över som Superman efter Henry Cavill. Den snart 30-åriga, relativt okända amerikanen, har haft ögonen på den eftertraktade rollen i flera års tid.

Redan 2019, i samband med en intervju där han marknadsförde Netflix-serien Hollywood, avslöjade Corenswet att han hade en väldigt specifik drömroll i sin karriär.

– Min drömambition är definitivt att spela Superman, sa David Corenswet till Entertainment Weekly (EW) 2019.

Vid den punkten i intervjun hade hans utseendemässiga likhet med Henry Cavill kommit på tal – en likhet som Corenswet är väl medveten om. Trots likheterna mellan dem framkom det i intervjun att Corenswet däremot vill att deras Superman-tolkningar ska skilja sig åt betydligt mer.

– Jag skulle vilja se någon göra en positiv och nostalgisk [tolkning av Superman]. Jag älskar Henry Cavills mörka och råa tolkning, men jag skulle älska om nästa blir väldigt ljus och optimistisk.

Den kombinerade hyllningen av Cavill och piken mot hans Superman yttrade Corenswet alltså för EW redan 2019. När David Corenswet nu tar sig an rollen själ i kommande Superman: Legacy ser hans vision för karaktären ut att bli verklighet. James Gunn, som skriver filmen, pratade i april om den kommande Superman med ord som "mänsklighet", "vänlighet" och "någon som du vill ge en kram".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL