Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
KLART: Han tar över rollen som Superman i nästa film

KLART: Han tar över rollen som Superman i nästa film

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
28 juni 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
28 juni 2023

James Gunn har hittat sin ersättare

Henry Cavill har slutat som Superman. Nu har DC Studios kreativa överhuvud James Gunn hittat personen som ska ersätta honom i kommande "Superman: Legacy". Det rör sig om en doldis vid namn David Corenswet. En desto mer känd person ska spela Lois Lane.

Mellan åren 2013-2021 fick vi se Henry Cavill mantla rollen som Superman i en rad filmer. Sedan han lade sina stålstövlar på hyllan har det varit en intensiv jakt efter personen som ska ersätta honom. Likaså har man letat ordentligt efter nästa Lois Lane, som i samma era som Cavill spelats av Amy Adams. Nu har filmskaparen James Gunn, som sitter med i DC Studios ledning, hittat båda sina ersättare inför filmen Superman: Legacy.

KLART: Han tar över rollen som Superman i nästa film
David Corenswet i "Hollywood". Foto: Netflix.

David Corenswet tar över som Superman i nästa film 

Enligt tidningen Variety har valet av nästa Superman landat på den 29-årige amerikanske skådespelaren David Corenswet som hade en av huvudrollerna i Netflix dramaserie Hollywood

Superman: Legacy, som bygger på ett manus av James Gunn, beskrivs som en ny ursprungsfilm där vi får följa titelkaraktären som under namnet Clark Kent arbetar på The Daily Planet. 

– Berättelsen fokuserar på Supermans balans mellan hans kryptonska arv och sin mänskliga uppväxt. Han är förkroppsligandet av sanning, rättvisa och den amerikanska vägen. Han är vänlighet i en värld som betraktar vänlighet som gammaldags, säger James Gunns kollega Peter Safran om den kommande filmen.

Rachel Brosnahan i "The Marvelous Mrs. Maisel". Foto: Amazon Prime Video.

Rachel Brosnahan spelar Lois Lane

Medan David Corenswet kan vara en doldis för många har man vänt sig till en betydligt mer bekant skådespelare gällande rollen som Lois Lane. Det rör sig om ingen mindre än den 32-åriga Emmybelönade skådespelaren Rachel Brosnahan, som är mest känd från serierna House of Cards och tokhyllade The Marvelous Mrs. Maisel, i vilken hon spelar huvudrollen. Om drygt två år får vi se hur Corenswet och Brosnahan gör sig som det ikoniska kärleksparet Superman och Lois Lane.

James Gunn själv kommer att regissera "Superman: Legacy" som har förväntad biopremiär den 11 juli 2025.

NÄSTA ARTIKEL