Nya Minioner-filmen får svenskar att gå på bio i kostym

Nya Minioner-filmen får svenskar att gå på bio i kostym

Filmtopp
10 juli 2022 kl. 08:07

Har du gjort en Gru ännu?

Via TikTok har det skapats en trend att gå på bio i kostym för att efterlikna Minioner-karaktären Gru. En trend som stoppats utomlands men som nu nått Sverige.

Nu rullar den nya filmen Minioner: Berättelsen om Gru på världens biografer. Den animerade produktionen är en prequel till de tidigare Dumma mej-filmerna och ger oss skurkkaraktären Grus bakgrundshistoria. Genom TikTok har filmen fått sin egen trend, som går ut på att man klär upp sig i kostym till sina biobesök, detta som en hyllning till den stilklädde superskurken Gru. Trenden har stoppats av utländska biografer, men nu när den nått Sverige verkar den vara här för att stanna.

Nya Minioner-filmen får svenskar att gå på bio i kostym
Foto: Universal.

I framför allt Storbritannien har man haft problem med att biobesökare som följt Gru-trenden tagit med sig bananer (som är vad minionerna äter) och betett sig stökigt under visningarna. Därför har flera brittiska biografer valt att införa ett förbud mot trenden. När det kommer till oss här i Sverige är det än så länge okej att följa trenden. 

I en kommentar till Aftonbladet berättar Filmstadens pressansvariga Caroline Hellström att de haft försiktiga problem med att nya Minioner-filmen får svenskar att gå på bio i kostym och bete sig hetsigt på visningar. Hon menar dock att det än så länge inte är på tal om att införa något förbud likt i Storbritannien. 

Fortsättning följer.

"Minioner: Berättelsen om Gru" har gått oerhört starkt på bio och slagit rekord med bästa öppningen för en familjefilm sedan 1 januari 2020. Filmens öppningshelg var den mest inkomstbringande av alla filmer i både Dumma Mej- och Minioner-franchiserna.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL