Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya dokumentären avslöjar Dumbledore-stjärnans vilda knarkliv

Nya dokumentären avslöjar Dumbledore-stjärnans vilda knarkande

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 november 2022

"Det var som en scen ur Scarface"

I dag är det internationell premiär för "The Ghost Of Richard Harris", dokumentären som visar en vild sida av den folkkära Harry Potter-stjärnan Richard Harris.

Sky Arts släpper nu dokumentären The Ghost of Richard Harris som ger oss spännande insikter i skådespelaren Richard Harris liv, som var fullt av nyanser. Förutom att vara en av de högst ansedda skådespelarna av sin generation var han även en kontroversiell figur bakom kulisserna. Bland annat återberättar hans söner om när han drog i sig enorma mängder kokain framför dem och sedan hamnade i ett krogslagsmål – 70 år gammal.

Richard Harris gjorde en rad stora roller, men är kanske främst förknippad med de första Harry Potter-filmerna i vilka han spelade rollen som Hogwarts älskade rektor Albus Dumbledore. I De vises sten och Hemligheternas kammare anses han vara godheten förkroppsligad, vilket garanterat gör det till ett chockerande avslöjande för tusentals fans att han haft ett milt sagt vilt liv utanför jobbet. 

Nya dokumentären avslöjar Dumbledore-stjärnans vilda knarkliv
Richard Harris som Albus Dumbledore. Foto: Warner Bros.

Sönerna berättar om minnen från Richard Harris knarkande

Genom nya dokumentären The Ghost of Richard Harris får vi en närmare inblick i Harris liv, och det rykte han fick som vilde i underhållningsbranschen. Framför allt var det många i hans krets som förknippade honom som en tungt drickande tjejtjusare (vid ett tillfälle ska han ha raggat på en nunna) med högt temperament. 

Richard Harris yngste son Jamie, som var med i Steven Spielbergs West Side Story, minns en gång när han hittade sin far med huvudet nedgrävt i en påse med kokain på 70-talet. Vidare minns han även gången när en kokainpåse sprack på mattan: 

– Jag gick in i hans sovrum och det var som en scen ur Scarface. Han hade tappat närmare ett kilo kokain på mattan, hans ansikte var mitt i det. Han var oförutsägbar.

Richard Harris gick bort 2002, han blev 72 år gammal.

Se trailern till "The Ghost Of Richard Harris" här:

Vi väntar fortfarande på att få veta när filmen kommer gå att streama här hemma i Sverige.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL