Missa inte: en ny Apornas planet på väg till bio

Nya Disneyfilmer 2024 – från Planet of the Apes till Mufasa: Lejonkungen

Ivar Sandberg
10 april 2024 kl. 14:04

Vilka rullar släpper jätten under året?

Filmjätten Disney släpper i år över 12 nya filmer. Filmtopp har knåpat ihop en lista på alla kommande Disney-filmer 2024, så du kan hålla koll på vad som väntar.

Under resten av 2024 kan vi vänta oss åtminstone 12 nya filmer från Disney. Detta är en aningen färre än vad de brukar släppa per år, mest troligen beror detta på förra årets långa strejkerna inom filmindustrin, vilket tvingade alla Hollywoodgiganter att kasta om i sina premiärscheman.

Här kommer en lista som innehåller alla Disneys kommande filmer 2024!

Alla Disney Filmer 2024

Tiger

Detta är en ny dokumentär av Disneynature som fokuserar på tigrar. Följ med tigermamman Ambar som tar hand om sina ungar i den indiska djungeln. Ungarna måste lära sig av sin mamma hur man ska överleva i det vilka – detta inkluderar att hålla sig säker från ormar, björnar och hantigrar.

Filmen släpps på Disney+ 22 april.

Kingdom of the Planet of the Apes
Foto: Walt Disney Studios.

Kingdom of The Planet of The Apes

300 år efter händelserna i den förra filmen har den nya ledaren av aporna, Proximus Caesar (Kevin Durand), börjat bli allt mer på krigsstigen. Chimpansen Noa (Owen Teague) ger sig ut på en resa tillsammans med en vild kvinna som är mer djur än människa, Mae (Freya Allan). Denna farliga resa kommer ändra framtiden för alla på planeten.

Filmen släpps på bio 8 maj.

Young Woman and The Sea

Denna film är en biografi om Gertrude Ederle, en amerikansk simmare under 1920-talet. Ederle är speciell då hon både vann guldmedalj i OS 1924, bara 19 år gammal, och som 21-åring var hon den första kvinnan någonsin som lyckades simma över engelska kanalen.

Förväntad premiär på Disney+ senare i år.

Insidan ut 2
Foto: Walt Disney Studios.

Insidan ut 2

Rileys (Kensington Tallman) känslor, Glädje (Amy Poehler), Vemod (Phyllis Smith), Rädsla (Tony Hale), Ilska (Lewis Black), och Avsky (Liza Lapira) gör sitt arbete när deras kontrollrum plötsligt blir renoverat. Riley blir en tonåring och hon får nya känslor. Ångest (Maya Hawke) dyker plötsligt upp och börjar ta beslut i hjärnan, och skickar till sist iväg de fem första känslorna. Glädje och de andra måste ta sig tillbaka till kontrollen för att rädda Riley från Ångest.

Filmen släpps på bio 17 juli.

Kinds of Kindness
Foto: Walt Disney Studios.

Kinds of Kindness

Kort efter de stora framgångarna med Poor Things är Yorgos Lanthimos och Emma Stone tillbaka med en ny film, Kinds of Kindness. Filmen utgår ifrån tre olika berättelser:

En där en man söker att bryta sig loss från sitt förutbestämda liv, en annan historia handlar om en polis vars försvunna fru har återvänt efter att ha antagits drunkna till havs. Den sista följer en kvinna som ger sig ut på äventyr för att leta efter mannen som hon genom en profetia fått reda på kommer att bli hennes spirituella guide. 

Emma Stone, Willem Dafoe, och Jesse Plemons är alla med i den här filmen.

Filmen släpps på bio under sommaren.

Descendants: The Rise of Red

Dottern till den röda drottningen från Alice i underlandet, Red (Kylie Cantrall), är prinsessa över det fientliga kungadömet Underlandet. När den röda drottningen försöker ta över kungadömet Auradon måste Red och Askungens dotter Chloe (Malia Baker) slå sig samman för att resa genom tiden för att stoppa den röda drottningen från att bli ond från första början.

Filmen släpps på Disney+ 12 juli.

Deadpool & Wolverine
Foto: Walt Disney Studios.

Deadpool & Wolverine

I denna kommande Deadpool-film träffar Deadpool (Ryan Reyolds) och Wolverine (Hugh Jackman) varandra. De blir sammanförda av "The Time Variance Authority" som skickar in dem till samma universum som resten av MCU:t. Tillsammans måste de två mutanterna ändra historien.

Filmen släpps på bio 24 juli.

Alien: Romulus

Denna nya Alien-film utspelar sig mellan originalet, Alien (1979), och första uppföljaren Aliens (1986). I filmen åker en grupp unga rymdfarare till övergiven rymdstation, men vad de inte vet är att en Xenomorph lurar i skeppets mörker.

Filmen släpps på bio 14 augusti.

A Real Pain

Kusinerna David Kaplan (Jessie Eisenberg) och Benji Kaplan(Kieran Culkin) bestämmer sig för att tillsammans resa igenom Polen för att hedra deras farmor. Allt går dock inte så väl när deras familjehistoria kommer emellan.

Denna film är Jessie Eisenbergs andra gång som regissör för en långfilm, men första gången som han själv skådespelar i en film han regisserar.

Förväntad premiär hösten/vintern 2024.

Vaiana 2

Denna nya film började sitt liv som en serie för Disney+ innan de ändrade det till en långfilm. I filmen återkommer Auli'i Cravalho som Vaiana (även kallad Moana) och Dwayne "The Rock" Johnson som halvguden Maui. I filmen kommer de behöva resa ända bort till de främmande vattnen i Oceanien, där de kommer se saker de aldrig sett förut. 

Filmen släpps på bio 27 november.

Nightbitch

Nightbitch är en kommande skräckkomedi är baserad på boken med samma namn från 2021. Filmen följer en kvinna som pausar sin karriär för att ta hand om sina barn, men det nya, tråkiga vardagslivet tar snart en vändning när hon blir övertygad att hon förvandlas till en hund om nätterna.

På rollistan hittar vi bland andra Amy Adams.

Filmen släpps på bio 6 december.

Mufasa: The Lion king
Foto: Walt Disney Studios.

Mufasa: The Lion King

I denna prequel till Lejonkungen (2019) följer vi Simbas föräldralösa pappa Mufasa som var den förra kungen av lejonen. Rafiki (John Kani), Timon (Billy Eichner), och Pumba (Seth Rogen) berättar för Simbas dotter Kiara om hennes farfar.  

Filmen släpps på bio 20 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL