Nya Alien-filmen vill få oss alla att skrika – se trailern här

Nya Alien-filmen vill få oss alla att skrika – se trailern här

Axel Diedrichs
05 juni 2024 kl. 17:23

Är du redo för Alien: Romulus?

I sommar är det premiär för efterlängtade "Alien: Romulus". Trailern vittnar om att den inte håller tillbaka med skräcken.

Efter den något snällare prequel-filmen Prometheus valde man att göra Alien: Covenant från 2017 till en riktig splatterfest. När Alien-serien kommer tillbaka med sin nästa del, spinoffen Alien: Romulus, fortsätter man på det hårdkokta spåret. Filmen blir en renodlad skräckis som vi förstår kommer att ha ordentligt våldsamma inslag. 

I den nya trailern som släppts till filmen blinkar man till originalets tagline "In space no one can hear you scream". Att hylla Ridley Scotts odödliga klassiker verkar vara något som genomsyrar Alien: Romulus i stort. Premissen utspelar sig mellan den första och andra filmen, och följer en grupp rymdkolonisatörer som plundrar en gammal övergiven rymdstation. Där upptäcker de en skrämmande livsform, som kommer att ge dem alla en sällan skådad mardröm.

Nya Alien-filmen vill få oss alla att skrika – se trailern här
Foto: 20th Century Fox.

Hög åldersgräns för Alien: Romulus

Den nya filmen produceras av Ridley Scott och för regin står Fede Alvarez, som tog ett hårt grepp om oss alla med sin rysare Don't Breathe. Även den här gången vill han göra det svårt att titta på skärmen – Alien: Romulus har fått en R-rating i USA, vilket innebär att man ska vara 18 år utan föräldrars sällskap. I Sverige har den ännu inte fått sin åldersgräns men den förväntas få en gräns på femton år, alltså den högsta vi kan sätta. Att döma av trailern känns det också som det enda möjliga beslutet att fatta.

Se trailern till kommande "Alien: Romulus" här:

Det blir en sommarpremiär för filmen. I Sverige går "Alien: Romulus" upp på biografer den 14 augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL