Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Star Wars

Ny Star Wars-film på gång

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 februari 2020

"Luke Cage"-författaren jobbar på ett manus.

Med "The Rise of Skywalker" fortfarande rullandes på biograferna meddelar amerikanska medier att en ny Star Wars-film är under arbete.

Att smida medan järnet är varmt är ett populärt ordspråk i Hollywood, men frågan är om inte Disney värnar om det allra mest. Sedan de köpte upp Lucasfilm har de producerat Star Wars-filmer på löpande band och nu, medan The Rise of Skywalker fortfarande rullar på biograferna, möts vi av nyheten om att en ny film är under utveckling.

De ska leda projektet.

Luke Cage
Matt Owens skrev manus till "Luke Cage". Foto: Netflix.

Enligt Variety är Sleight-regissören och författaren J.D. Dillard och Luke Cage-författaren Matt Owens klara för att arbeta fram filmen. Varken Disney eller Lucasfilm har bekräftat Varietys rapport, men om filmen blir verklighet så blir det den första Star Wars-filmen framtagen av afroamerikaner. 

Projektet är alltså ännu i sin linda och än så länge finns det inga detaljer om var eller när i Star Wars-universumet den kommer att utspela sig i. Vi vet inte heller vilka karaktärer som kommer att vara med. Likaså är det oklart om J.D. Dillard sedermera kommer att regissera.

Disney+ eller bio?

En annan fråga vi givetvis ställer oss är om den ännu obetitlade filmen förväntas släppas på bio eller direkt på Disney+. Disney har dock tidigare sagt att de inte är särskilt intresserade av att göra fler storfilmer exklusiva för sin streamingtjänst efter Lady & Lufsen.

Samtidigt har Star Wars-serien The Manadlorian, som enbart går att se på Disney+, blivit en stor succé. Både för bolaget och för fansen, som hyllar seriens förmåga att fånga den "äkta" Star Wars-känslan.

Star Wars-filmer och serier under utveckling.

Obi-Wan Kenobi
Ewan McGregor som Obi-Wan Kenobi. Foto: Disney.

Sedan tidigare är det också sagt att tre Star Wars-filmer förväntas ha premiär under de närmaste åren (2022, 2024 och 2026). Därtill håller Rian Johnson på att utveckla en egen trilogi.

På seriesidan har vi också en ny säsong klar för The Mandalorian, potentiella spinoffs på The Mandalorian, en ny serie om Obi-Wan Kenobi och en spinoff-serie baserad på Rogue One.

Ja, det gäller att smida när järnet är varmt. Frågan är hur långe Disney kan hålla lågan uppe innan Star Wars-fansen börjar tröttna