Biosalong

Ny rekordmånad hos Filmtopp – över 2 miljoner läsare

Filmtopp
15 september 2023 kl. 17:00

I augusti slogs ett nytt trafikrekord på Filmtopp med över 2 miljoner besökare. Detta är den bästa månaden någonsin för Filmtopp.se.

Under augusti slogs ett nytt besöksrekord när vi passerade en bra bit över 2 miljoner besökare. Uppgången motsvarar 151 procent mot motsvarande period föregående år.

– Jag talar för alla på redaktionen när jag säger att vi är mycket glada och stolta över dessa siffror. Det är ju helt fantastiskt att var femte svensk läser våra texter och tar del av våra film- och serietips. Vi tar detta med oss och för att se hur vi kan förbättra vårt innehåll ytterligare, säger Eric Diedrichs, chefredaktör och ansvarig utgivare på Filmtopp.

Att den ekonomiska tillbakagången slår hårt på film- och streamingbranschen är tydligt. Publiken blir kräsnare, sållar sina alternativ och drar ner på antalet streamingtjäsnter. Filmtopp är den aktör i Sveriges som har störst och bredast bevakning inom streaming, TV och bio. En orsak till uppgången är Filmtopps nya funktion STREAMTOPP, som inom loppet av några sekunder ger rekommendationer på vad exempelvis en barnfamilj kan och bör se.

Streamtopp

Du har väl inte missat Filmtopps app?

En faktor till Filmtopps ökade popularitet är lanseringen av sökmotorn Streamtopp – som finns tillgänglig på både Filmtopps hemsida och som app. Tanken med Streamtopp är att användaren på 30 sekunder ska kunna få fram sevärda film och serietips. Helt baserade på vilka streamingtjänster denne har och utifrån vilken genren som lockar mest.

Appen, som finns både för Android och iPhone, har även norska och engelska som språkalternativ. Trafikströmmarna på appen är inte inräknade i presenterad statistik.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL