Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ny podcast – Kulturlivet med Gunnar Bolin

Ny podcast – Kulturlivet med Gunnar Bolin

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2021

Lyssna på kulturprofilerna i Sveriges Radio Play.

Den 6 september har den nya podcasten "Kulturlivet med Gunnar Bolin" premiär på Sveriges Radio Play. Detta meddelar Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

Annika Norlin har som ”en Beppe Wolgers-hinna” över sig som hon aldrig kan få bort. Suzanne Osten stalkar surrealisten Leonora Carrington och tänker på henne varje dag. I den nya podden ”Kulturlivet med Gunnar Bolin” berättar kända kulturpersonligheter om personen och passionen som följt dem genom livet och som inspirerat dem på djupet i deras konstnärliga arbete. Första avsnitten släpps 6 september.

– Det är otroligt roligt att träffa konstnärer - inom alla genrer - för att höra dem berätta om sina inspirationskällor. Inte sällan överraskas vi av valen och det är spännande att höra vilka avtryck de gjort på våra gäster, säger programledaren Gunnar Bolin.

I första avsnittet träffar Gunnar Bolin musikern och författaren Annika Norlin som berättar om hur hon drabbats av Beppe Wolgers kreativitet.

– Beppes sätt att beskriva världen har fått mig att höra musiken i alla hörn och se på myllret av människor med hans varma blick, säger Annika Norlin.

I kommande avsnitt kommer regissören Suzanne Osten berätta om glöden som Leonora Carrington tänder i henne och författaren Monika Fagerholm avslöjar att hennes romandialoger aldrig skulle ha blivit som de är, om hon inte hade  sett John Cassavetes filmer.

Ytterligare gäster hos Gunnar Bolin under hösten är bland andra Tomas von Brömssen, Sissela Kyle, Daniel Boyacioglu, Peter Apelgren och Melody Farshin.

– Samtidigt som alla gäster berättar om sitt personliga förhållande till en annan konstnärs verk och liv, så blir det också en djupdykning i olika konstnärskap, tillägger Gunnar Bolin.

Första avsnitten av ”Kulturlivet med Gunnar Bolin” släpps måndag den 6 september. Därefter släpps ett avsnitt i veckan, varje lördag med start 11 september.
”Kulturlivet med Gunnar Bolin” sänds i P1 måndagar kl 18.05.

Mer om Gunnar Bolin

Gunnar Bolin arbetar sedan 1987 på Sveriges Radios kulturredaktion, där han varit kritiker, programledare och krönikör. Han var SR:s korrespondent i Berlin 2001-2003 och 2010-2014 arbetade han som kulturkorrespondent. 2010 tilldelades Gunnar Bolin Stora Journalistpriset för sin samlade gärning.

LÄS OCKSÅ: De största poddarna i Sverige

NÄSTA ARTIKEL