Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De största poddarna i Sverige

De största poddarna i Sverige

Matilda Lindblom | Lista
23 maj 2021
Matilda Lindblom | Lista
23 maj 2021

Här kommer en lista på några av de största poddarna i Sverige.

Att lyssna på poddar har blivit ett fenomen som är nästan lika populärt som att titta på film och serier – men vilka svenska podcasts är egentligen bäst? Här kommer en lista på de största och populäraste poddarna 2021.

Everdahl & Karlssons Film TV

Everdahl & Karlssons Film TV

I podden Everdahl & Karlssons Film TV som samarbetar med Filmtopp blir du guidad bland alla streamingsajter, kabelkanaler och biografer av två kritiker som är kända från tv – Göran Everdahl och C-G Karlsson – samt av Johan Andreasson, tecknare och expert på populärkultur. Du får massor av tips av experter som ser det mesta, så att du kan hitta guldkornen som passar dig.

Utöver Everdahl & Karlssons Film TV där allvar blandas med trams och anekdoter har Filmtopp även podcasten Cinema Celsius, där givetvis film också diskuteras.

PODCAST: Everdahl & Karlssons Film TV
PODCAST: Cinema Celsius

P3 Dokumentär

P3 Dokumentär

"P3 Dokumentär" toppar poddtoppen 2021 – kanske för att de dyker i arkiven, berättar sanningen och intervjuar folk som varit i händelsernas centrum. Eftersom Sveriges Radio är opartiska i sin journalistik är det inte heller några privata intressen som påverkar.

I podcasten utforskas och diskuteras samhällets allra mest spännande händelser – och det kan vara allt från hemliga affärer, sekter, skandaler till mord och katastrofer. Den omfattar allt som utgjort vår nutidshistoria och det är den utomordentligt höga kvaliteten som gör att P3 Dokumentär återkommande är en av Sveriges största podcasts.

Ursäkta

Ursäkta Podcast
Foto: Perfect Day Media

I sin podcast ger Johanna Nordström och Edvin Törnblom dig en glad stund i veckan med hjälp av en stor dos humor och pinsamma anekdoter. Podden är listad som den näst populäraste i Sverige 2021, och Perfect Day Media beskriver själva podcasten som den tredje största i landet.

Bland poddens omdömen på Apple Podcasts finns nästan enbart positiva kommentarer som deklarerar att Ursäkta är en riktigt rolig och bra podcast. Det är med andra ord ingen tvekan om att det här både är en av de största poddarna just nu och en av de bästa.

RELATERAD LÄSNING:
Johanna Nordström om Trevlig Helg!

Mellan himmel och jord

Mellan himmel och jord
Foto: Acast

Även "Mellan himmel och jord" är en rolig podd som är till för att förgylla din vardag med fler skratt. Sveriges idag största humortrio, JLC, som består av Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman, tar helt enkelt upp allt mellan himmel och jord i sin podcast.

Gruppen har blivit kända för sin humor och förmåga att roa miljoner svenskar, både med sin podcast och på Youtube, men även med sin serie Pappas pojkar. Podcastens lyssnare är överväldigande positiva till själva podden och ämnena, men de klagar också på att all reklam tar upp lite väl mycket plats, vilket drar ner betyget. 

Alex & Sigges podcast

Alex Sigge
Alex & Sigges podcast. Foto: Perfect Day Media

Alex Schulman och Sigge Eklunds podcast uppdateras en gång i veckan och har varit en gigant på den svenska podcastscenen i flera år. Även i denna podd blandas humor med allvar, men det är mestadels humoristiska anekdoter och utsvävningar som tar upp utrymmet i den.

Bland podcastens omdömen beröms den bland annat för att det Alex och Sigge är duktiga på att låta varandra prata till punkt, vilket är ett problem i många andra poddar. Däremot har Alex & Sigge fått en hel del kritik för att de trycker ner andra poddare och profiler. Även om de flesta tycker att det positiva med podcasten väger tyngre än det negativa, så är det en del som hade önskat en aningen snällare ton i vad som är en av Sveriges absolut största poddar.

RELATERAD LÄSNING:
Alla filmer i Sigge Eklunds filmkalender

Framgångspodden

Framgångspodden
Foto: Podplay / Panc Media

"Framgångspodden" räknas som Nordens största intervjupodd. Pocastens frontfigur och intervjuare, Alexander Pärleros, träffar framgångsrika personer som kan vara allt från entreprenörer och idrottspersoner till artister, för att diskutera hur deras karriärer tog fart. Lyssnarna får höra spännande och inspirerande resor i podden, där värdefulla tips blandas med underhållning.

Trots att Framgångspodden listas som den femte mest populära 2021 på Poddtoppen, så finns det ungefär lika mycket ris som det finns ros där folk får skriva sina betyg. Vissa tycker den är jättebra medan andra tycker Alexander behöver bli en bättre intervjuare.

En sak kan vi dock vara säkra på – och det är att "Framgångspodden", och de övriga bidragen på denna lista över Sveriges största poddar, helt klart är framgångsrika och uppskattade.

NÄSTA ARTIKEL