Nu blir Änglagård musikal – premiär till hösten

Nu blir Änglagård musikal – premiär till hösten

Filmtopp
21 februari 2023 kl. 10:02

Efter succén med Så som i himmelen – nu intar Änglagård scenen

Oscarsteatern avslöjar att "Änglagård", mer än 30 år efter filmpremiären, snart sätts upp som musikal. Och det med stora delar av succéteamet bakom musikalversionen av "Så som i himmelen".

Till hösten kommer Colin Nutleys kultfilm Änglagård (1992) att gå upp på Oscarsteatern som musikal – och det med stora delar av succéteamet bakom musikaladaptionen av Så som i himmelen (2004). Fredrik Kempe står som kompositör för produktionen och Edward af Sillén som regissör. Af Sillén har även skrivit manus tillsammans med Daniel Réhn.

Det har gått över tre decennier sedan Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff och Sven Wollter m.fl. charmade den svenska publiken för första gången. Succén var ett faktum med 1,4 miljoner biobesök och en stor mängd vinster på Guldbaggegalan, inklusive i de tunga kategorierna för Bästa film och Bästa regi.

Musikalen kommer precis som filmen att göra avstamp i ett dödsbesked som får karaktären Fanny Zander att tillsammans med sin radarpartner återvända till sin lilla hemort för att utforska sina rötter.

I Oscarsteaterns uppsättning kommer vi att kunna se giganter som Tommy Körberg (Gottfrid Pettersson) och Helen Sjöholm (Rut Flogfält). Fler skådespelare som medverkar i produktionen inkluderar Tuva B Larsen (Fanny Zander) och Lindy Larsson (Zac). Vicky Nöjesproduktion samproducerar tillsammans med 2Entertain och Lars Östbergh står för scenografi, David Julio för mask- och perukdesign, Oscar Johansson för ljuddesign och Karl-Johan Ankarblom för de musikaliska arrangemangen.

Musikalen "Änglagård" har premiär på Oscarsteatern den 10 september 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL