Helena Bergström tackade nej till Hollywood - behandlades fel

Helena Bergström tackade nej till Hollywood - "behandlades fel"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 16 oktober 2017 kl. 16:10
ANNONS
ANNONS

Helena Bergström är en av flera skådespelerskor som nu talar ut om den mörka sidan av Hollywood

Helena Bergström regisserar
Foto: Alexander Kallas, Sweetwater Production AB

Skådespelaren, manusförfattaren och regissören Helena Bergström var en gång i tiden Hollywood-aktuell, men tackade nej eftersom hon inte kände sig behandlad väl. 

- De pratade om mig, om min hud, om hur jag såg ut, som om man var en sak. Man var på middagar och det var alltid VIP-människor där, säger hon till Expressen.

Detta kom på tapeten efter allt negativt snurr kring Hollywood-producenten Harvey Weinstein, som nu blivit anklagad för flera sexuella trakasserier. Helena Bergström har träffat Harvey, just nu Hollywoods mest hatade person. Det var under tiden då Änglagård var aktuell för en amerikansk remake som deras möte ägde rum.

- Jag träffade honom som en del av produktionen, och hamnade aldrig i knät på honom som tur var.

Sedan tidigare har bland annat Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow klivit fram och anklagat Weinstein för sexuella trakasserier och, ja, det kommer nog vara ännu fler som nu träder fram.

Just nu är Helena Bergström aktuell med filmen "Vilken jävla cirkus", som går upp på biografer 20 oktober. Filmtopp har intervjuat henne om filmen och hennes karriär som filmregissör. Håll utkik!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL