”Nova & Alice” är den svenska filmen med ny originalmusik från First Aid Kit

”Nova & Alice” är den svenska filmen med ny originalmusik från First Aid Kit

Axel Diedrichs
11 juli 2024 kl. 10:03

Septemberpremiär för den svenska filmen

Det är stjärntätt både framför och bakom kameran i kommande "Nova & Alice". En svensk film med bl.a. Hedda Stiernstedt och Johan Rheborg, samt nyskriven musik av First Aid Kit och Molly Sandén.

Snart släpper Nordisk Film sin stora sommarfilm, dramabiografin Sommartider om Per Gessles älskade band Gyllene tider. Efter den dröjer det inte länge innan de kommer med nästa satsning, Nova & Alice, som är ett stjärnspäckat musikdrama med Hedda Stiernstedt och Josefin Asplund i huvudrollerna. Nu kan vi dela med oss av en första trailer till filmen.

”Nova & Alice” är den svenska filmen med ny originalmusik från First Aid Kit

”Nova & Alice” har originalmusik från First Aid Kit och Molly Sandén

I den nya filmen, som regisseras av långfilmsdebutanten Emma Bucht, följer en missanpassad artistduo som tvingas ut på gemensam turné. Nova & Alice beskrivs av samproducenterrna på Film i Väst som "en film full av musik, dramatik och stora känslor, med specialskriven musik från några av landets mest framgångsrika låtskrivare".

Förutom att vi ser Hedda Stiernstedt och Josefin Asplund i de två huvudrollerna, står även Johan Rheborg och Adam Pålsson för bärande roller. 

Manuset är skrivet av Jonna Bolin Cullberg (Bonusfamiljen) och Bengt Braskered, som nyligen fick hela Sverige på fall med sin briljanta rolltolkning av James i Allt och Eva

Nova & Alice kommer att bjuda tittarna på helt ny musik av den populära duon First Aid Kit men också Molly Sandén, och Stella Explorer

Se trailern till den kommande storfilmen här: 

”Nova & Alice” har biopremiär den 13 september. En smygpremiär visas på Way Out West redan i augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL