Normal People-stjärnan Paul Mescal spelar huvudroll i Gladiator 2

Normal People-stjärnan Paul Mescal spelar huvudroll i Gladiator 2

Filmtopp
07 januari 2023 kl. 08:01

På med sandalerna och in i ringen

Uppföljaren till Ridley Scotts succé "Gladiator" tar klivet framåt. Nu har regissören hittat sin huvudrollsinnehavare, det irländske stjärnskottet Paul Mescal som fick sitt stora genombrott med TV-serien "Normal People".

Ridley Scott, 85, visar inga som helst tecken på att ta ner på produktionstakten. Den fyrfaldigt Oscarsnominerade filmskaparen håller nu på med postproduktionen för sitt beryktade Napoleon-drama samtidigt som han förbereder TV-serien Sinking Spring, en ny Alien-film, actionthrillern Queen & Country och sin uppföljare till Gladiator (2000).

Med Russell Crowe och Joaquin Phoenix i huvudrollerna möttes Ridley Scotts actionladdade drama med stor värme från både kritiker och publik. Filmen belönades med fem Oscars, bland annat för Bästa film och Bästa manliga huvudroll (Crowe) och är i dag rankad som världens 37:e bästa film på IMDb. Att det länge har tisslats och tasslats om en uppföljare kommer knappast som någon överraskning.

Normal People-stjärnan Paul Mescal spelar huvudroll i Gladiator 2
Paul Mescal i "Normal People". Foto: BBC

Uppges vara klar för huvudrollen

På Russell Crowes begäran skrev den australiensiske rockstjärnan Nick Cave en gång i tiden den kanske allra första versionen på ett Gladiator 2-manus. En förfrågan han ska blivit riktigt chockad över, inte minst sett till det öde Crowes karaktär möter i den första filmen.

Sedan ett par år tillbaka är ett nytt manus under arbete, som istället sätter Lucius son i fokus. Enligt Deadline är det också klart att det irländske stjärnskottet Paul Mescal ska vara klar för att kliva in i huvudrollen.

Tillsammans med Daisy Edgar-Jones slog Mescal igenom med den hyllade miniserien Normal People. Sedan dess har han bland annat synts i The Lost Daughter (2021) och God's Creatures (2022), samt blivit en tippad Oscarskandidat med hyllade Aftersun, som har svensk biopremiär i februari.

Vi håller dig uppdaterad om vad som sker på "Gladiator"-fronten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL