Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nolans nya WWII-rulle jagar filmstudio

Nolans nya WWII-rulle jagar filmstudio

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2021

Efter utfallet med Warner Bros., letar filmskaparen Christopher Nolan ny studio till sin nästa film.

Christopher Nolan, mest känd för The Dark Knight-trilogin, planerar en ny film om J. Robert Oppenheimer och hans roll i atombombens utveckling under andra världskriget. Många stora studior läser nu manuset och är i kontakt med Nolan och hans representanter om produktion.

När Warner Bros. i slutet av förra året beslutade att släppa alla deras filmer under 2021 på bio och HBO Max samma dag kritiserades de kraftigt av Nolan, som har haft en lång relation med Warner Bros. 

– Några av vår industris största filmskapare och viktigaste filmstjärnor gick i säng natten innan i tron att de jobbade för den bästa filmstudion och vaknade för att inse att de jobbade för den sämsta streamingtjänsten, sade Nolan till The Hollywood Reporter då.

Detta uppges vara orsaken till att Nolan nu söker en ny studio för sin nästa film, rapporterar Deadline. Filmen kommer att vara fokuserad på J. Robert Oppenheimer och hans roll i atombombens utveckling under andra världskriget. Skådespelarna är ännu inte bekräftade men Cillian Murphy, som spelade Scarecrow i Nolans Dark Knight-filmer samt var delaktig i både Dunkirk och Inception, ryktas vara del av projektet.

Cillian Murphy i Peaky Blinders
Cillian Murphy som Thomas Shellby i Peaky Blinders. Foto: Netflix.

Deadline misstänker att det kommer finnas flera stora roller i filmen, med tanke på dess likhet med Nolans tidigare film Dunkirk, där bland annat Tom Hardy var med.

LÄS OCKSÅ: Då kommer HBO Max till Sverige

Manfred Gradin

NÄSTA ARTIKEL