Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nolan vädjar till biofans i öppet brev

Nolan vädjar till biofans i öppet brev

David Lindahl | Nyhet
22 mars 2020
David Lindahl | Nyhet
22 mars 2020

Storregissören hoppas att fans återvänder till biograferna efter Coronakrisen.

Christopher Nolan går i ett öppet brev ut och vädjar till den amerikanska biopubliken att återvända till salongerna när Coronakrisen är över.

I ett öppet brev vädjar storregissören Christopher Nolan till filmfans i USA att återvända till biograferna när Coronakrisen är över. Han påpekar också att i dessa rådande tider behövs filmen mer än någonsin.

Här är ett utkast ur hans brev som först publicerades i Washington Post:

"Biografer har blivit nedsläckta och kommer att vara det en tid framöver. Men filmer slutar inte vara värdefulla för det. Mycket av förlusterna kan än så länge repareras. När krisen är över behöver vi därför mänskligt engagemang. Viljan att leva, älska, skratta och gråta tillsammans igen kommer att vara starkare än någonsin. Vi är inte bara skyldiga 15 000 arbeta i filmindustrin i USA:s fantastiska filmindustri. Vi är också skyldiga oss själva för vi behöver vad filmer kan ge oss."

Christopher Nolan har länge varit en stark talesperson för att film ska visas på bio och även motståndare till att börja filma med digitala kameror. Han har också tidigare riktat skarp kritik mot Netflix som han menar har ett bisarrt övertag som kan tvinga biografer att stänga ned.

Här kan du läsa mer om hur Harry Potter ska rädda biograferna i Kina.