Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Harry Potter ska rädda Kinas biografer

Harry Potter ska rädda Kinas biografer

David Lindahl | Nyhet
22 mars 2020
David Lindahl | Nyhet
22 mars 2020

Kinas biografer ska återigen visa Harry Potter.

Kina planerar att visa kända gamla filmer på bio för att locka tillbaka tittarna och få rätt på ekonomin igen.

Coronaviruset har slagit hårt mot filmindustrin världen över och så även för biograferna. Variey rapporterar nu att Kina planerar att visa gamla filmer för att locka tillbaka tittarna och få rätt på ekonomin.

Främst är det elva filmer som pekas ut av Kina som ska locka tillbaka publiken. Först och främst fyra kinesiska blockbusters och libanesiska filmen Capernaum som Oscarsnominerades för bästa utländska film. 

När det gäller större Hollywoodproducerade filmer planerar Kina också att släppa Harry Potter som initialt när första filmen gick på bio i landet inte drog in några större summor. Detta tros främst vara på grund av att antalet biografer då fortfarande var relativt litet. Numera med fler biografer och en större nåbar publik räknas det med att större intäkter kan nås.

Sedan tidigare är det känt att Disney skjuter upp premiären av Mulan eftersom att Kinas marknad anses viktig och därmed är det av största vikt att så många biografer som möjligt har öppet. Här kan du läsa mer om vilka filmer som har ställts in på grund av Coronaviruset.