Nintendo satsar på film – detta vet vi om Nintendo Pictures

Nintendo satsar på film – detta vet vi om Nintendo Pictures

Filmtopp
15 juli 2022 kl. 08:07

Speljätten tar stort kliv in på filmmarknaden

Nintendo köper nu upp filmproduktionsbolaget Dynamo Pictures och döper om det till Nintendo Pictures. Ambitionen är att börja producera filmer baserade på deras spel.

Med stora franchiser som Super Mario och Zelda har Nintendo sedan TV-spelets begynnelse varit en av de största och mest innovativa producenterna på marknaden. Trots detta har vi ännu inte fått se allt för många filmer hämtade ur deras universum. När jätten nu köper upp filmproduktionsbolaget Dynamo Pictures för att bilda Nintendo Pictures kommer det att bli ändring på den saken.

Nintendo Pictures – förvänta dig nya Nintendo-filmer och serier

Nintendo satsar på film – detta vet vi om Nintendo Pictures
Chris Pratt från Jurassic World-serien har huvudrollen i Nintendos kommande Super mario-film. Foto: Universal Pictures.

För dig som vill ha nya filmer och serier hämtade från Nintendo-universumet kommer du snart få mycket att se fram emot. I ett pressmeddelande i samband med uppköpet av Dynamo Pictures bekräftar Nintendo att de kommer fokusera på "utveckling av visuellt innehåll baserat på Nintendos spel". Den nyförvärvade studion, som kommer att verka i Tokyo, har sitt främsta fokus på filmer och serier om deras mest berömda karaktärer.

Nintendos uppköp av Dynamo Pictures förväntas bli klart den 3 oktober. Senare i år förväntas vi få veta mer om vad som planeras att produceras här näst. Sedan en tid tillbaka väntar vi på den nya Super Marios-filmen som fått sitt premiärdatum försenat.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer gällande Nintendos satsning på film.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL