Nicolas Cage planerar att sluta skådespela: “Har tre eller fyra filmer kvar“

Nicolas Cage ser slutet på karriären: “Har tre eller fyra filmer kvar“

Axel Diedrichs
05 december 2023 kl. 08:12

Berättar om pensionsplanerna

I en intervju med Vanity Fair berättar Nicolas Cage, som är aktuell med den nya filmen "Dream Scenario", att han snart slutar skådespela.

Med otaliga titlar på sitt CV har Nicolas Cage under många års tid varit en av de hårdast arbetande skådespelarna i Hollywood. Hans udda stil har dessutom gjort honom till en av de mest älskade, och i viss mån gåtfulla, profilerna framför kameran. Nu verkar han dock se slutet på karriären.

"Vill sluta på topp"

I en intervju med Vanity Fair berättar Cage att han känner sig nöjd med vad han åstadkommit och att han bara några filmer kvar i sig innan det är dags för pension. 

– Jag har kanske tre eller fyra filmer kvar i mig. Jag känner att jag har sagt det jag vill säga med film. Jag tycker att jag har tagit mina prestationer så långt jag kunnat, säger han och fortsätter: 

– Jag vill bli mycket mer seriös och selektiv med mina roller... jag vill sluta på topp. 

Cage, som i januari fyller 60 år, fortsätter med att berätta att hans pappa gick bort 75 år gammal och att han därmed räknar med att han också har femton år kvar. 

– Vad vill jag göra med de femton år som är kvar, med min far som förebild? Det har blivit väldigt tydligt för mig att jag vill spendera mer tid med min familj... jag har utstakat min plan.

Nicolas Cage ser slutet på karriären: “Har tre eller fyra filmer kvar“
Nicolas Cage i "Dream Scenario". Foto: A24.

Aktuell med ny hyllad film

Det märks också att Nicolas Cage väljer sina projekt med mer eftertanke. På senare tid har karriären bjudit på ett gäng udda och underhållande filmer. I potten hittar vi MandyPigThe Unbearable Weight of Massive TalentRenfield och nu senast Dream Scenario.

Den senaste av dem är hans kanske mest hyllade hittills. Filmen gick upp på Stockholms Filmfestival och kommer att släppas på biografer under 2024. Handlingen följer en otursdrabbad familjefar som plötsligt börjar synas i miljontals människors mardrömmar.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL