Nicolas Cage oväntade avslöjande – har minnen från sin mammas livmoder

Nicolas Cage oväntade avslöjande – har minnen från sin mammas livmoder

Emil Oscar Rasmussen
02 maj 2023 kl. 18:30

Cage slår till igen – har han världshistoriens bästa minne?

Nicolas Cage har en förmåga att skapa rubriker på de mest oväntade sätt – och nu har han gjort det igen. Skådespelaren har nu överraskat med ett oväntat avslöjande om att han tror sig ha minnen från tiden då han låg i livmodern.

Det går att hitta clickbait-material om så gott som vilken kändis som helst, men få stjärnor levererar underhållande klickmagneter lika regelbundet som Nicolas Cage. Filmstjärnan har en förmåga att skapa rubriker får såväl sina unika rollprestationer som sitt ofta excentriska beteende.

När Nicolas Cage medverkade i The Late Show med Stephen Colbert bevisade han ännu en gång vilket enastående original han är. Förutom underhållande svar på frågor om allt från vilken actionfilm han gillar bäst till om han föredrar äpplen eller apelsiner, så levererade Cage minnesvärda svar på frågor om barndomsminnen och livet efter döden.

Nicolas Cage oväntade avslöjande – har minnen från sin mammas livmoder
Foto: Screen Media Films.

Nicolas Cage oväntade avslöjande – påstår sig ha minnen från livmodern

För några veckor sedan var Nicolas Cage på plats hos Stephen Colbert för att marknadsföra hans senaste film, Renfield. Under gårdagen återvände han för att Colbert och tittarna skulle få chansen att lära känna honom på djupet. Under sju minuter avfyrade Colbert frågor om både det ena och det andra, och på sitt sedvanliga manér svarade Cage med intensitet på såväl triviala som existentiella frågor. 

Det mest fascinerande svaret levererade Nicolas Cage när Colbert frågade honom om vilket som var hans tidigaste minne.

– Jag vet att det här låter långsökt och jag vet inte om det är på riktigt eller inte, men ibland tror jag att jag kan gå tillbaka hela vägen till livmodern och känna att jag kunde se ansikten i mörkret eller något, berättar Cage för en fascinerad Colbert och publik. Jag vet att det låter extremt abstrakt, men på något sätt känns det som om det kanske hände.

Colbert efterfrågar ett förtydligande och Cage förklarar att det, så vitt han vet, inte var andra personer med honom inne i livmoder:

– Nu när jag inte längre befinner mig i livmodern föreställer jag mig att det var röstvibrationer som nådde fram till mig i det stadiet.

Programledaren stöttar Cage i hans spekulation kring det världsrekordtidiga minnet:

– Jag köper det, jag köper det, säger Colbert till publikens skratt. Det gör jag, du är Nick Cage!

Vad som däremot talar emot Cages påstående är vetenskap. Vanligtvis brukar det sägas att ens tidigaste minnen kommer från runt 3–5 års ålder, och flertalet studier menar på att de kan krypa ner till omkring 2,5 års ålder.

Andra godbitar som avslöjades under intervjun inkluderar att Enter the Dragon är Nicolas Cages favoritactionfilm, tusenfotingar är det läskigaste djuret enligt honom och han föredrar katter framför hundar.

Se klippet från intervjun här:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL