Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nicolas Cage

Nicolas Cage om att äntligen spela Superman: "skräckinjagande"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 juli 2023

Skulle spelat hjälten redan på 90-talet

Nästan 30 år efter att det först var tänkt, fick Nicolas Cage äntligen spela Superman. I en ny intervju berättar han om hur det var att väcka drömrollen till liv i "The Flash".

Med över 100 roller i bagaget, varav merparten huvudroller, har Nicolas Cage blivit en av Hollywoods flitigaste skådespelare. Som många vet fick han lägga i en rejäl växel i sin filmproduktion under 2000-talet efter att ha förlorat sin förmögenhet i finanskrisen. Även om alla skulder uppges vara betalda fortsätter filmstjärnan att arbeta lika hårt nu som då.

I år syns han i fem filmer, där den som kanske ligger hon ligger extra varmt om hjärtat är DC-filmen The Flash. På 90-talet var det nämligen tänkt att Nicolas Cage skulle spela Superman i Tim Burton-projektet Superman Lives, men av olika anledningar blev så aldrig fallet. I The Flash har han äntligen fått ta på sig den röda manteln, om så för ett liten stund.

Nicolas Cage spelar Superman
Caption

Nicolas Cage om att äntligen spela Superman: "skräckinjagande"

I en intervju med USA Today berättar han om upplevelsen:

– Jag var glad över att jag inte blinkade. För mig var det en känsla av att bli förverkligad. Även den looken, för just den karaktären, att äntligen se den på skärmen, var tillfredsställande. Men som jag sa, det går snabbt. Om du verkligen ville veta vad jag skulle ha gjort med den karaktären, titta på min prestation i Änglarnas stad (1998).

Han fortsätter:

– Jag skulle ha spelat Clark Kent efter det i Superman Lives, och jag höll redan på att utveckla denna främmande aura när jag spelade i Änglarnas stad. Det är ett perfekt exempel på den tonalitet du skulle ha fått för Kal-El och för Clark Kent. Clark skulle ha varit lite mer underhållande, men Kal-El hade den känsligheten, godheten och sårbarheten och alla de känslorna som var lite änglalika och samtidigt skräckinjagande.

För den som vill följa Nicolas Cages tips, finns "Änglarnas stad" att streama här.

NÄSTA ARTIKEL