Nico Falcone Georgiadis gjorde sin nya film "mot alla odds"

Nico Falcone Georgiadis gjorde sin nya film "mot alla odds"

Filmtopp
31 augusti 2023 kl. 13:00

Svenske regissören kämpade i motvind

Med en snudd på obefintlig budget har Nico Falcone Georgiadis arbetat ihop kortfilmen "ΕGΩ", som handlar om en man med en mörk plan.

Efter framgångarna med Whose reality 2.0 och The Promenade är Nico Falcone Georgiadis aktuell med ΕGΩ (ΕGO). En film som han menar var extra svår att få ihop.

– Jag jobbade mot alla odds och med stora begränsningar med min kameraman Kimo Salmela, som även delade produktionsansvaret med mig. Manuset och regin stod jag för och allt var mestadels beroende av folks ideella deltagande, då budgeten var väldigt låg i sammanhanget, säger Nico till Filmtopp.

Han fortsätter:

–  Filmen speglar en delvis drömlik och apokalyptisk känsla där sinnet kan bli din största antagonist och självbedrägeriet gör intåg. Psykisk ohälsa speglas i denna mörka thriller där ångest metaforiskt är en följeslagare i form av en tusenfoting. Pojken i filmen spelas av Lion Safwan och huvudrollen spelas av mig själv, inklusive den engelska berättarrösten.

Detta handlar ΕGΩ om

Narcissus vaknar upp på en främmande plats av att en svart tusenfoting kryper på hans ansikte. Under dagen följer vi hans tankar, allt med en apokalyptisk känsla vilandes över sig. Han har en mörk plan och just denna dagen står allt, och kanske faller, med honom.

Allt blir mörkare och mörkare ju närmare vi rör oss mot målet. Obehaget ett faktum när den svarta tusenfotingen, från ingenstans, ser ut att krypa fram överallt, är den lite större nu eller ser det bara ut så? Är Nacirssus på väg mot en upplösning där han äger sanningen eller är det verkligheten som skiftar färg? Narcissus övertygelse är obeveklig, liksom sin förmågan att tolka händelsernas förlopp mot sitt målet.

Enligt Nico Falcone Georgiadis gjordes filmen med "obefintlig budget" och med visst stöd och support ifrån Kulturförvaltningen i Helsingborg, samt de lokala sponsorerna EC Solutions, Master Film och Lab Teamet.

I en recension på Kulturbloggen beskrivs filmen som "ett mästerverk". Den som vill se ΕGΩ hittar filmen på diverse festivaler innan den blir tillgänglig på webben.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL