Scream 6

Neve Campbell 50 år – här streamar du alla Scream-filmerna

Filmtopp
03 oktober 2023 kl. 19:10

"What's your favorite scary movie?" (Scream, såklart!)

Med "Scream" skrev Neve Campbell omedelbart in sig i skräckhistorien. I dag fyller hon 50 år, så vi passar på att lista var man kan streama alla filmer i den älskade franchisen.

Året var 1996 när Wes Craven omvandlade Kevin Williamsons manus till en tvättäkta skräckklassiker. Filmen skulle först heta Scary Movie – alltså precis som sina efterföljande parodier – men det blev till slut den ikoniska titeln Scream.

Filmen lyckades blåsa nytt liv i den uttjatade slashergenren med ett fräscht och nya perspektiv och en sorts självmedveten metahumor, som för sin tid var banbrytande. Men allt detta vet du så klart, liksom att den gjorde Neve Campbell till en stjärna och lät Courtney Cox visa ett annat register under Vänner-eran.

Många har har gått sedan dess och än i dag produceras nya Scream-filmer. I dag, när Neve Campbell fyller 50 år, passar vi på att lista var du kan streama allihop.

Neve Campbell i Scream
Neve Campbell som Sidney Prescott. Foto: Paramount.

Neve Campbell 50 år

Under karriären har Neve Campbell medverkat i över 60 olika produktioner, där nämnvärda titlar utöver Scream-filmerna är Den onda cirkeln (1996), Wild Things (1998), Three to Tango (1999), Robert Altman-filmen The Company (2003) och House of Cards (2016-2017).

I år släpptes Scream VI som var den första Scream-filmen hon inte medverkade i. Detta eftersom filmbolaget inte gick med på att höja hennes lön till vad hon ansåg vara rimligt. Om detta har Kevin Williamson riktat skarp kritik mot filmens produventer och sagt "ge henne pengarna".

Här streamar du alla Scream-filmerna

Nedan hittar du var alla de olika Scream-filmerna finns att streama. Klicka in för att läsa mer om dem och se var de finns tillgängliga.

Med vilken film firar du Neve Campbells födelsedag?

NÄSTA ARTIKEL