Ma Rainey's Black Bottom.

Netlix satsar på Oscar för Chadwick Boseman

Uppdaterad kl. 09:17 | Publicerad 25 oktober 2020 kl. 09:00

För sin sista roll i filmen "Ma Rainey's Black Bottom".

Streamingjätten Netflix ska kampanja för att Chadwick Boseman ska få en Oscar för sin sista roll i filmen "Ma Rainey's Black Bottom".

Oscarsgalan nästa år i nuläget framskjuten till och med den 25 april, men redan nu börjar det tuffa arbetet att få filmgalan att vända blickarna mot rätt filmer. Många studios och även streamingtjänster kampanjar aktivt för att få vissa skådespelare, regissörer och andra aktuella filmarbetare att bli nonimerade till branschens finaste pris.

Nu rapporterar Variety att Netflix har beslutat att kampanja för den bortgångne Chadwick Boseman. Den sista filmen som skådespelaren hann slutföra är just Netflixdramat Ma Rainey's Black Bottom som handlar om den svarta bluessångerskan Ma Rainey, ofta kallad "Mother of blues", som skördade stora framgångar under 20-talet. 

I May Rainey's Black Bottom spelar Chadwick Boseman den ambitiösa trumpetaren Levee som har stora idéer om hur blues borde spelas. Viola Davis tar sin an rollen som Ma Rainey och Denzel Washington står bakom produktionen som producent. Manuset är baserat på August Wilsons pjäs från 1982.

Netflix kommer enligt uppgifter att kampanja för att Chadwick Boseman ska övervägas i kategorin bästa manliga huvudroll på Oscarsgalan 2021.

Läs också om att den riktige James Bond är funnen.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL