Young Wallander återvänder med ny säsong

Young Wallander säsong 2 – se de första bilderna!

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad kl. 17:06 | Publicerad 01 juni 2021 kl. 15:06

Adam Pålsson kommer tillbaka för att lösa ett nytt fall.

Netflix meddelar i ett pressmeddelande att serien "Young Wallander", med Adam Pålsson i huvudrollen, återvänder med en ny säsong på sex avsnitt, under 2022.

"Young Wallander" återvänder med ett helt nytt fall på Netflix, med premiär 2022. Idag har Netflix släppt de första bilderna där Adam Pålsson samt nytillkomna ‘Tomiwa Edun och Lisa Hammond syns i rollerna. 

Adam Pålsson (Dirigenten, Torka aldrig tårar utan handskar) syns återigen i huvudrollen som Kurt Wallander. Återvänder gör också Leanne Best (Black Mirror), Ellise Chappell (Poldark) och Yasen Atour (The Witcher: Säsong 2). 

De nya medverkande som ansluter till polisstyrkan är 'Tomiwa Edun (Merlin) i rollen som inspektör Samuel Osei och Lisa Hammond (EastEnders) i rollen som Roberta Modin. I andra roller syns också Josef Davies (The King), Lewis Mackinnon (Doctors) och Kim Adis (Get Even).

– Jag tror att det nya fallet kommer att bli mer livfullt, mer spännande och ännu mer gripande. Vi går längre och historien breddas när vi får lära känna Reza, Rask, Mona och andra karaktärer ännu mer. Det är som att vi har hittat hem: Vi känner universumet och karaktärerna bättre, vi vet vilken färgpalett vi ska måla med och med vilket handlag, säger Adam Pålsson och fortsätter:

Jens Jonsson som regissör är trygg, rolig och entusiasmerande. Och Gaute Gunnari bakom kameran gör att allt ser vansinnigt snyggt ut! För att inte tala om min fantastiska medskådespelare… De knockar mig varje dag! Jag är helt enkelt en lycklig lax som får simma längst fram i det här stimmet. Jag längtar till att snart få presentera Young Wallander för alla Netflix medlemmar.

Den engelskspråkiga dramaserien berättas över sex helt nya avsnitt och utspelas i ett nutida Sverige där historien återigen följer Kurt Wallander – denna gång på glid och osäker på sin framtid efter att ha lämnat polisstyrkan. När en ny chef, Samuel Osei, tar över ledningen på enheten för grova brott uppstår ett tillfälle för Kurt Wallander att återvända. Wallander tackar ja till erbjudandet och får till uppgift att lösa ett till synes enkelt fall: en smitningsolycka utanför en nattklubb.

När det framkommer att offret har kopplingar till ett ökänt mordfall åtta år tidigare, som då utreddes under ledning av Frida Rask, misstänker Wallander att det finns mer till historien än vad det verkade vid första anblick. Han är fast besluten att avslöja sanningen och vägrar att hålla tillbaka – trots att utredningen leder honom till personer som skulle kunna avsluta hans karriär utan att blinka.  

"Young Wallander" är baserad på Henning Mankells bästsäljande böcker om Kurt Wallander. Serien är skapad av Yellow Bird UK, en del av Banijay Group, som producerade den svenska franchise-serien WallanderTV4 samt den framgångsrika BBC-serien Wallander från 2008. Serien regisseras av Jens Jonsson och Mani Maserrat samt produceras av Berna Levin och Marshall Leviten. Manusförfattare är Chris Lunt och Mike Walker.

De nya avsnitten av "Young Wallander" lanseras exklusivt på Netflix 2022.

RECENSION: Young Wallander (säsong 1)

INTERVJU: Adam Pålsson om Young Wallander

Se de första bilderna från Young Wallander säsong 2 här:

Young Wallander
Foto: Netflix
Young Wallander säsong 2
Foto: Netflix
Young Wallander på Netflix
Foto: Netflix
Young Wallander - ny säsong
Foto: Netflix
Säsong 2 av Young Wallander
Foto: Netflix
Young Wallander s.2
Foto: Netflix
Adam Pålsson i Young Wallander
Foto: Netflix
Bild från Young Wallander säsong 2
Foto: Netflix
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL