Premiär för Familjen Addams-serien Wednesday

Wednesday säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 06 januari 2023 kl. 18:01 | Publicerad 24 november 2022 kl. 14:11

Återvänder Tim Burtons rosade serie?

Netflix har gett oss en ny Familjen Addams-serie att sätta tänderna i. Men kommer vi att få se "Wednesday" säsong 2? Filmtopp har tittat närmare på saken.

I den Tim Burton-regisserade Familjen Addams-serien följer vi Wednesday när hon tar sig genom plugget, och utreder mordgåtor. Samtliga avsnitt har nu funnits tillgängliga på Netflix i två dagar. Många har därför hunnit se alltihopa och vill veta hur det blir med serien framöver, kan vi förvänta oss att se Wednesday säsong 2? Filmtopp har grävt i frågan och kan konstatera att det ser ljust ut vad gäller en fortsättning.

Wednesday säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

Än så länge har inte Netflix bekräftat att vi får se en andra säsong av Wednesday. Men vi skulle inte oroa oss av den anledningen, streamingtjänsten brukar inte gå ut med sådana besked förrän uppåt ett par månader efter att en serie haft premiär. Alla förutsättningar finns för att de ska förnya deras senaste produktion.

Den primära anledningen till att vi känner oss trygga med att Wednesday får en annan säsong är att den toppar Netflix listor i flera länder, även här hemma i Sverige där den är deras mest populära serie just nu. Vidare har serien fått det höga betyget 8.5/10 av 10 000 användare på IMDb, vilket indikerar att serien skulle ha många återvändande tittare vid en fortsättning.

Det är också värt att nämna att serien har betydligt mer att utforska ur ett berättarmässigt perspektiv. Inte bara runt de trådar som lämnas lösa vid den första säsongens slut, men också runt omkring Familjen Addams som är full av spännande karaktärer. Detta har produktionens medskapare Alfred Gough själv konstaterat i en intervju med Screen Rant:

– Jag och Miles Millar (en annan av seriens skapare) pratar sinsemellan om det. Det finns definitivt mer du kan utforska i Addams värld.

Wednesday säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

När kommer Wednesday säsong 2?

Förutsatt att serien får en till säsong, vilket vi utgår ifrån, så lär den inte dyka upp förrän hösten 2023 som tidigast. Det brukar dröja minst ett år mellan varje ny säsong för en Netflix-produktion. 

UPPDATERING: "Wednesday" säsong 2 är nu bekräftad av Netflix. Den förväntas dyka upp på streamingtjänsten senare i år, eller i början på 2024.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL