Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Två nya danska original presenterade av Netflix

Två nya danska original presenterade av Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 december 2022

Netflix presenterar nya nordiska satsningar

I dag har Netflix presenterat två kommande danska produktioner som del av streamingtjänstens fortsatta satsning på nordiska original. De kommande nytillskotten är långfilmen "A Beautiful Life" och thrillerserien "Sjuksköterskan".

I dag har Netflix presenterat två danska titlar – thrillerserien "Sjuksköterskan" med Josephine Park och Fanny Louise Bernth i huvudrollerna samt långfilmen "A Beautiful Life" med den danske artisten Christopher, som gör sin första huvudroll.

Under 2023 utökar Netflix sitt utbud med två nya danska titlar. Sjuksköterskan är en serie baserad på Kristian Corfixens bok med samma namn och är den sanna historien om den danska sjuksköterskan som dömdes för mordförsök på fyra patienter på Nykøbing Falsters sjukhus. Serien är producerad av SAM Productions och regisserad av Kasper Barfoed. Josephine Park (Baby Fever, Doggystyle) gör rollen som den danska sjuksköterskan Christina Aistrup Hansen och Fanny Louise Bernth (Ride Upon a Storm) spelar kollegan Pernille Kurzmann Larsen.

A Beautiful Life är en långfilm om Elliott, en ung fiskare med en extraordinär röst som får sitt livs stora chans när den kända managern Suzanne upptäcker honom på en fest. Elliott spelas av den danske artisten Christopher, som gör sin första huvudroll. Filmen är producerad av SF Studios tillsammans med Rocket Road Pictures och för regi står Mehdi Avaz.

Om Sjuksköterskan

En tidig morgon i mars 2015 får danska polisen ett samtal från en sjuksköterska på Nykøbing Falster Hospital. Hon misstänker att hennes nära kollega medvetet har dödat patienter och fruktar att det precis har hänt igen. Snart utspelar sig ett mordfall som aldrig tidigare skådats i dansk rättshistoria. Flera kollegor berättar nu för polisen att de också misstänker att sjuksköterskan har förgiftat patienter. Några berättar att de till och med har haft misstankar i flera års tid. Men varför har ingen reagerat? Och var finns bevisen?

Sjuksköterskan är baserad på Kristian Corfixens bok med samma namn och handlar om den sanna historien om den danska sjuksköterskan Christina Aistrup Hansen, som dömdes till livstids fängelse för fyra mordförsök 2016.

Om A Beautiful Life

Elliott, en ung fiskare med en extraordinär röst, får sitt livs stora chans när han blir upptäckt av den kända managern Suzanne. Hon parar snart ihop Elliott med sin avlägsna dotter och tillika musikproducent Lily. Under hans väg till framgång hotar det förflutna inte bara Elliotts genombrott utan också hans spirande kärlek till Lily.

Sjuksköterskan och A Beautiful Life har premiär på Netflix 2023. Under 2023 kommer ytterligare två danska titlar till Netflix – långfilmen Ehrengard, regisserad av Bille August samt Nicolas Winding Refns serie Copenhagen Cowboy, som har premiär den 5 januari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL