Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Den osannolika mördaren

Trailer släppt till Netflix Olof Palme-thriller "Den osannolika mördaren"

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 augusti 2021

Netflix nästa svenska serie

Mordet på Olof Palme blir Netflixserie. Nu har en trailer släppts med Robert Gustafsson i spetsen.

Året är 1986 och statsminister Olof Palme mördas efter ett biobesök. Mordet sker en kylig kväll på öppen gata men polisen lyckas inte gripa förövaren. Många misstänkta, flera konspirationer och över 30 år senare kommer Palmeutredningen fram till ett svar.

Nu har Netflix valt att göra en kriminalserie på historien om en av världens största brottsutredningar. Se trailern till Den osannolika mördaren, med Robert Gustafsson i spetsen, här nedan:

Robert Gustafsson, en av Sveriges mest älskade komiker och skådespelare, spelar huvudrollen som Stig Engström. I rollerna syns även Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson.

Övrig rollbesättning består av Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen och Cilla Thorell.

Charlotte Brändström (The Witcher, Jupiter's Legacy) är konceptuell regissör och manus är skrivet av Wilhelm Behrman och Niklas Rockström (Kalifat, Innan vi dör). Den svenskspråkiga serien produceras av FLX, produktionsbolaget bakom Netflix svenska originalserier Störst av allt och Kärlek & Anarki.

Robert Gustafsson om den nya serien:

– Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna, och det är jag inte ensam om att känna. Teorin kring Engström är den mest logiska och den som den senaste Palmegruppen nu pekat ut som den rätta. Det är också den jag själv tror mest på, och nu finns det en chans för mig att dels förstå händelsen och dels greppa personen Stig Engström. Det är en spännande och tragisk historia som berör Sverige och svenskarna väldigt mycket och en naken skildring av det undermåliga polisarbetet kring Palmeutredningen under 80- och 90-talet. Stig Engström ligger väldigt långt från mig själv som person men det är också just det som lockar och utmanar, och förhoppningsvis leder till en inre frid.

Den osannolike mördaren har premiär på Netflix 2021.

 

NÄSTA ARTIKEL