Tittarna kastar sig över Netflix nya serie – har högsta poäng

Tittarna kastar sig över Netflix nya serie – har högsta poäng

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 10 juli 2024 kl. 10:24 | Publicerad 08 juli 2024 kl. 10:05

Fansen är galna i nya "Supacell"

Netflix nya superhjälteserie "Supacell" ser ut att bli en ny succé för streamingtjänsten. Serien har redan en hängiven följarskara och älskas dessutom av kritikerna.

Få streamingtjänster har förmågan att skapa kulturella fenomen på samma sätt som Netflix. Squid Game, Familjen Bridgerton, Stranger Things, Baby Reindeer m.fl. är bara några få exempel på serier från streamingjätten som har blivit globala snackisar.

Nu ser det ut som om Netflix lyckats få till ännu en aningen oväntad fullträff med den nya serien Supacell.

LÄS OCKSÅ: Hyllade Netflix-serien som tittarna vägrar att se klart: "Krossade mitt hjärta"

Tittarna kastar sig över Netflix nya serie – har högsta poäng
Foto: Netflix.

Supacell gör succé på Netflix – hyllas av fans och kritiker

"Supacell" är en ny superhjälteserie på Netflix som följer en grupp normala människor i södra London som plötsligt får superkrafter. Det enda de verkar ha gemensamt är att de är svarta. Skaparen av serien är Andrew Onwubolu, också känd under sitt artistnamn "Rapman".

Onwubolu säger sig ha velat göra en serie om hur vanliga människor skulle bete sig med superkrafter och har hämtat inspiration från tidigare favoriter som Heroes och Misfits.

Trots att Supacell inte har pushats av Netflix på samma sätt som många av deras allra största produktioner, har serien snabbt växt sig till en favorit på plattformen. Efter premiären i slutet av juni har Supacell nu seglat upp som en av streamingtjänstens mest sedda. Efter sin första vecka placerade sig Supacell på andraplats globalt över de mest sedda serierna, endast slagen av den senaste säsongen av Familjen Bridgerton. Även på den svenska marknaden placerar sig serien på samma plats. Likaså på den amerikanska.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Netflix i juli 2024

Tittar man på seriens betygIMDb kan det vid första anblick se ut som om Supacell inte blivit någon succé. Där ligger betyget på blygsamma 6,8 av 10 i skrivande stund. Men det berättar inte hela sanningen. Hypen på sociala medier är exempelvis växande, med många som menar att de binge-tittat på samtliga avsnitt och hyllar serien till skyarna.

Några som dessutom tycks stå på de hängivna fansens sida är kritikerna. På sajten Rotten Tomatoes, där kritikerbetyg sammanställs, har serien 100 procent positiva omdömen just nu. Det ska dock nämnas att recensionerna fortfarande är relativt få.

Oavsett ser succén ut att vara ett faktum för Netflix nya serie.

Rollbesättningen utgörs huvudsakligen av relativt okända skådisar för den svenska publiken, några av namnen kan ändå vara bekanta för de mest uppmärksamma tittarna. I bärande roller ser vi bland andra Tosin Cole (The Force Awakens, Bob Marley: One Love), Nadine Mills (The Strangers), Eric Kofi Abrefa (Black Mafia Family), Calvin Demba (The Rig) och Josh Tedeku (Boarders).

Supacell är den första serien från Rapman, men han har tidigare skrivit filmen Blue Story som han även regisserade. Tre av sex Supacell-avsnitt har regisserats av Rapman själv. De resterande tre har regisserats av Sebastian Thiel (Dreaming Whilst Black, Riches).

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL