TIPS: Premiär för feel good-film med Bill Nighy på Netflix

TIPS: Premiär för feel good-film med Bill Nighy på Netflix

  • Netflix
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 08:04 | Publicerad 29 mars 2024 kl. 11:03

"The Beautiful Game" – en charmig feel good-film som start på påsken

Under långfredagen har filmen ”The Beautiful Game” premiär på Netflix, en feel good-film om ett brittiskt fotbollslag för hemlösa.

The Beautiful Game (2024) är ett brittiskt sportdrama som handlar om ett fotbollslag som reser till Rom för att spela i Homeless World Cup, det vill säga fotbolls-VM för hemlösa.

I filmen får vi främst följa den hemlöse, men talangfulle, Vinny, som spelas av Micheal Ward. Talangscouten och tränaren Mal, som spelas av Bill Nighy, ser Vinnys talang och lyckas övertala honom att gå med i hans fotbollslag. Tillsammans med sina nya lagkamrater reser Vinny till Rom, men det visar sig att han har mycket att lära om vad det innebär att vara en del av ett lag. I filmen ser vi även Susan Wokoma och Callum Scott Howells.

"The Beautiful Game" har premiär på Netflix i dag, den 29 mars.

TIPS: Premiär för feel good-film med Bill Nighy på Netflix
Foto: Netflix.

Inspirerat av verkliga händelser

Filmen är även inspirerad av verkliga händelser. Fotbolls-VM för hemlösa finns mycket riktigt och filmen är baserad på verkliga historier och livsöden från de som deltagit i det. The Beautiful Game är regisserad av Thea Sharrock, som även regisserat Me Before You (2016).

Sugen på att titta på något mer under påsk?

Filmtopp håller dig alltid uppdaterad om de senaste premiärerna.

Olivia Samuelsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL