Nya filmer och serier på Netflix i oktober 2023

Tips: Nu kan du streama Mike Flanagans nya skräckserie på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
12 oktober 2023 kl. 10:10

Premiär för Huset Ushers undergång

I dag är det premiär för höstens stora skräckserie på Netflix. Huset Ushers undergång/The Fall of the House of Usher, signerad Mike Flanagan, finns nu att streama.

Mike Flanagan är mannen bakom en rad tidigare succéer i samarbete med Netflix. The Haunting of Hill House (2018), The Haunting of Bly Manor (2020) och Midnight Mass (2021) är samtliga rysarsatsningar som Flanagan framgångsrikt skapat för streamingtjänsten.

I dag är det dags för hans nästa skräckserie att göra debut, och det i form av en tolkning av Edgar Allan Poes Huset Ushers undergång. Den nya serien med samma namn ("The Fall of the House of Usher" på engelska) består av åtta avsnitt på cirka 50 minuter vardera.

Nu kan du streama Mike Flanagans nya skräckserie på Netflix
Foto: Netflix.

Nu kan du streama Mike Flanagans nya skräckserie på Netflix – premiär för Huset Ushers undergång

I Huset Ushers undergång får vi, som titeln avslöjar, följa familjen Usher som i den här versionen består av en samling självcentrerade och prestigefyllda miljardärer, med syskonen Roderick och Madeline på toppen av familjehierarkin. När vi kliver in i berättelsen gör vi det på axeln till advokaten August, som bjuds in till ett förfallet hus där en Roderick i slutet av sitt liv väntar på honom. August och Roderick är bittra fiender, men var en gång vänner och nu avslöjar Roderick hur hans barn alla gått ett hemskt öde till mötes, och att alla spår leder tillbaka till syskonen Ushers förflutna.

Filmtopps recensent var inte lika imponerad av Mike Flanagans senaste serie på Netflix som av de tidigare rysarna, och menar att den saknar fingertoppskänsla och generellt sätt saknar de aspekter som gjort Flanagan så framgångsrik fram tills nu.

Med det sagt har serien generellt sätt fått ett varmt mottagande och för skräckentusiaster kommer den sannolikt att kunna bjuda på tillfredsställande underhållning.

"Huset Ushers undergång" finns nu att streama på Netflix. Här hittar du fler tips på nya skräckserier att streama.

NÄSTA ARTIKEL