TIPS: Nu finns Gyeongseong Creature på Netflix – ny koreansk storsatsning

TIPS: Nu finns Gyeongseong Creature på Netflix – ny koreansk storsatsning

  • Netflix
Sofie Landgren
22 december 2023 kl. 08:12

Koreansk fantasyäventyr med historisk koppling

"Gyeongseong Creature" är nästa i ledet av koreanska storsatsningar på Netflix. Den historiska dramaserien med inslag av såväl fantasy som skräck utspelar sig på 1940-talet under Japans kolonialvälde i Korea, och introducerar oss för ett mystiskt monster fött ur människans girighet.

Gyeongseong Creature säsong 1 på Netflix
Park Seo-jun. Foto: Lim Hyo Sun/Netflix.

Premiär för den koreanska serien Gyeongseong Creature (säsong 1) på Netflix

Serien utspelar sig 1945, när Korea var under japanskt kolonialstyre, och följer Jang Tae-Sang och Yoon Chae-Ok, som möter en mystisk varelse som existerar till följd av människans girighet. De två centralfigurerna måste kämpa för sin överlevnad i staden Gyeongseong, nu känd som Seoul.

Den officiella sammanfattningen av serien lyder: "Under våren 1945 på det mystiska Ongseong-sjukhuset i Gyeongseong kämpar en entreprenör och en detektiv för sin överlevnad och ställs mot en varelse född ur mänsklig girighet."

Gyeongseong Creature säsong 1 på Netflix
Park Seo-jun. Foto: Lim Hyo Sun/Netflix.

Stjärnspäckad rollbesättning

Serien innehåller en imponerande skara skådespelare med välkända ansikten från tidigare hyllade koreanska K-drama-serier och filmer. Här är hela seriens line-upen, inklusive deras tidigare roller:

Park Seo-Joon i rollen som Jang Tae-Sang (tidigare medverkat i bland annat "Itaewon Class", "What’s Wrong with Secretary Kim", "The Marvels") Han So-hee i rollen som Yoon Chae-Ok (tidigare medverkat i "My Name", "Nevertheless") Claudia Kim i rollen som Yukiko Maeda (tidigare medverkat i "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald" och "Avengers: Age of Ultron") Wi Ha-jun som Kwon Jun-Taek (känd från serien "Squid Game") Kim Hae-sook som Mrs. Nawol (tidigare medverkat i "The Thieves" och "Start-Up") och sist men inte minst Cho Han-cheul i rollen som Yoon Jung-Won (tidigare medverkat i "The Outlaws" och "Vicenzo").

Den ambitiösa serien kombinerar en rad spännande genrer. Med en utgångspunkt i ett historiskt drama omfamnar Gyeongseong Creature sci-fi, fantasy, action, äventyr och till och med skräck.

Missa inte den första säsongen av "Gyeongseong Creature" som har premiär på Netflix den 22 december!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL