Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Eddy säsong 2 – fortsättning tveksam

The Eddy säsong 2 – fortsättning tveksam

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 maj 2020

Har serien övertygat tillräckligt?

Netflix är kända för att avsluta deras mindre lyckade serier – och nattklubbsdramat "The Eddy" är i riskzonen.

Förväntningarna på The Eddy var minst sagt höga, men succén verkar i mångt och mycket ha uteblivit. Serien har i skrivande stund blyga 7.1/10 i betyg på IMDb med knappt 1200 röster. Den har också mottagit högst blandade recensioner av kritikerkåren, internationellt som i Sverige. Filmtopps recensent August Klittmar var inte övertygad och beskrev den som dramaturgiskt undermålig

Så var står vi med "The Eddy", finns det skäl att tro på säsong 2?

I en intervju med Collider i början på maj medgav seriens skapare Jack Thorne att The Eddy inte är till för alla. Men att den heller inte riktigt var tänkt att tillfredsställa den stora massan. Han berättar om sina tankar kring en fortsättning:

– Vi har idéer, som vi sitter lugna i båten med. Allting beror på hur serien tas emot och ifall Netflix vill fortsätta. Men det är ingenting jag svettas över i dagsläget. Skulle serien förnyas har jag mycket jag vill skriva om karaktärerna.

Oscarsbelönade Damien Chazelle som regisserade de inledande två avsnitten kan vara avgörande ifall det ska till en fortsättning. Han är nämligen projektets enda affischnamn och därför skulle förhoppningen om en andra säsong förmodligen sjunka drastiskt ifall han hoppar av.

Netflix har tidigare avslutat serier av samma proportion som The Eddy redan efter en säsong; Gypsy med Naomi WattsThe Get Down och The Good Cop för att nämna några.

The Eddys framtid ljusnar inte av att Netflix, till följ av coronaviruset, pausat alla deras produktioner som antingen ska börja spelas in, befinner sig i inspelningsfas eller kräver större postproduktionsarbete. När de kan återgå till att arbeta som vanligt kommer de ha otroligt mycket att göra. Däribland Stranger Things säsong 4, The Witcher säsong 2. 

Magkänslan säger att "The Eddy" säsong 2 inte är ett särskilt högt prioriterat arbete. 

Fortsätt scrolla för flera nyheter!

NÄSTA ARTIKEL