Foto: Netflix

The Crown säsong 7 – skaparen ser en framtid för serien

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
12 december 2023 kl. 17:12

Är säsong 6 av The Crown verkligen den sista säsongen?

Säsong 7 av "The Crown" så som vi har fått följa serien ser inte ut att bli verklighet, men det betyder inte att konceptet går i graven. Skaparen Peter Morgan verkar nämligen öppen för någon form av fortsättning.

Den sjätte säsongen av The Crown – en av Netflix mest framgångsrika serier någonsin – har annonserats som den sista. När de avslutande avsnittet av säsongen släpps i mitten av december betyder det med andra ord att vi tvingas säga farväl till serien. Åtminstone så som vi lärt känna den.

Genom säsongerna av The Crown har vi fått följa drottning Elizabeth II på hennes väg till makten och under hennes tid vid makten. Den berättelsen har bekräftats ta slut med den sjätte säsongen, men skaparen Peter Morgan och Netflix är inte nödvändigtvis redo att säga farväl till satsningen helt och hållet.

Både Morgan och streamingtjänsten har nämligen hintat om att de kan vänta någon form av fortsättning på serien framöver.

The Crown säsong 7 – skaparen ser en framtid för serien
Caption

Peter Morgan säger sitt om The Crown säsong 7 – utesluter inte en spinoff

Det tycks inte råda någon tvekan om att The Crown, med sitt ursprungskoncept av att utgå från drottning Elizabeth II, är över med den sjätte säsongen. Trots det finns det hopp om en fortsättning för alla som älskar serien.

I en intervju med Variety säger nämligen skaparen Peter Morgan att det finns tankar på att hålla världen vid liv, men att det då blir i form av en prequel.

– Om jag skulle återgå till The Crown, skulle det definitivt bli att gå tillbaka i tiden, säger Morgan i intervjun.

Även Netflix verkar öppna för en fortsättning.

– Jag har full tillit till Peter. Och om han tror att det finns fler historier att berätta skulle vi utan tvekan utforska det, säger Ted Sarandos, co-chief executive för Netflix.

Med det sagt är ingenting bekräftat och om det blir en fortsättning i form av en prequel lär det dröja ett tag. Peter Morgan menar nämligen att det finns annat han vill göra först och att det skulle krävas "en unik typ av omständigheter" för att få det att bli verklighet.

Filmtopp håller dig uppdaterad om framtiden för "The Crown".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL