Stranger Things får otippad prequel – vill du se The First Shadow?

Stranger Things får otippad prequel – vill du se The First Shadow?

  • Netflix
Eric Diedrichs
07 november 2023 kl. 11:11

Avslöjades under Stranger Things Day

Netflix har oväntade planer för "Stranger Things". Nu får succéserien en prequel, men inte i TV-rutan.

Stranger Things har sedan 2016 varit ett av Netflix stora flaggskepp. Skapad av Matt och Ross Duffer har fansen följt med på en otrolig historia involverande allt från telekinetiska superkrafter till skräckfilmsmonster i fyra påkostade säsonger.

Den femte och avslutande säsongen består av åtta stycken avsnitt och kommer inte att släppas förrän 2025, men de som vill fortsätta att utforska Stranger Things-världen får nu en annorlunda möjlighet i form av en prequel i teatertappning.

"The First Shadow" blir scenshow

Under Streanger Things Day, som är en del av Netflix-eventet Geeked Week, berättade Duffer-bröderna att prequelen The First Shadow blir en "cinematisk" skräckupplevelse på Londons teaterscen. Föreställningen kommer att utforska bakgrunden för Henry Creel – seriens största skurk.

– Vi var mitt uppe i att knäcka den fjärde säsongen med våra författare. Vi kände att det definitivt fanns mer att berätta här. Det är verkligen en historia som utforskar när Henry Creel först flyttade till Hawkins och som varje Stranger Things-historia finns det nya, riktigt betydelsefulla karaktärer, i detta fallet Patty Newby, sade Matt under eventet.

Skådespelerskan Ella Karuna Williams kommer att spela Newby i en föreställning som äger rum 1959 och centreras runt yngre versioner av karaktärerna Joyce, Hopper, Bob och Henry, som fansen känner igen från TV-serien.

"Stranger Things: The First Shadow" har förhandspremiär den 18 november på The Phoenix Theatre i London.

NÄSTA ARTIKEL