Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Spike Lee räknar inte med att göra film på ett tag

Spike Lee räknar inte med att göra film på ett tag

  • Netflix
Kristian Andersson | Nyhet
30 maj 2020
Kristian Andersson | Nyhet
30 maj 2020

Spike Lee har inte planer på att börja jobba igen förrvaccin mot COVID-19

Oscarsbelönade regissören Spike Lees senaste film Da 5 Blood har snart premiär på Netflix. Lee jobbar inte heller i nuläget på nästa film och tror det kommer dröja innan det går att göra vanlig film igen.

Spike Lee har gjort en hel del kontroversiella filmer som Malcolm X och BlacKkKlansman, den sistnämnda filmen belönade honom med en Oscar för bästa manus. I en intervju med Vanity Fair berättar Spike Lee att han inte har något emot att hans film visas på streamingtjänster som Netflix i stället för på bio.

Lees kommande film Prince of cats har också stoppats på grund av viruset och han vet inte alls när de kan påbörja projektet igen. Regissören menar att det troligen inte lär ske förrän det finns en fungerande vaccin mot COVID-19. Lee berättar följande i intervjun:

 De kommer inte att göra något förrän vi fått ett fungerande vaccin och jag kommer inte besöka några biografer, tillställningar eller besöka Yankee Stadium. Corona är ett helvete och om du inte är försiktig så kan du smittas och dö. Jag är inte redo för att dö än.

Spike Lees kommande film Da 5 Blood har premiär den 12 juni på Netflix berättar Dark Horizons. 

Läs också vår krönikör Sebastian Hanssons ilska mot att Netflix hoppar över eftertexterna.

NÄSTA ARTIKEL