Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Space Force säsong 2 – blir den av nu?

Space Force säsong 2 – blir den av nu?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 maj 2020

Internationella kritikerkåren dissar Office-skaparnas nya produkt.

Med "Space Force" gör Steve Carell sin efterlängtade comeback på komediscenen. Men att döma av vad några av de tyngsta internationella kritikerna har att säga om serien är det en långt ifrån perfekt återkomst.

Steve Carell i "Space Force".
Foto: Netflix.

"Space Force" är en ny satsning på Netflix av skaparna bakom amerikanska "The Office" där Steve Carell var stjärnan som den pinsamma chefen Michael Scott. Här spelar han generalen Mark Naird som utan erfarenhet ska leda en ny rymdstyrka.

Många ser fram emot Carells nya serie, eftersom det blir hans första ordentliga humorsatsning på länge. Och förhoppningsvis blir inte fansen besvikna. Några som däremot är missnöjda med Space Force är de internationella kritikerna. 

Nedan följer korta utdrag från recensioner av "Space Force" från några av de mest anförtrodda tidningarna:

"Serien hittar aldrig sin rätta ton. Det hela känns mållöst och tandlöst." – Empire Online

"Jag har ingen aning om vad skaparna tycker är roligt med en rymdstyrka" – Daniel Fienberg, The Hollywood Reporter

"Hur kunde det bli så här? Hur kunde så mycket talang gå till spillo?" – Alan Sepinwall, Rolling Stone Magazine

I skrivande stund har serien 50/100 i kritikersnitt på Rotten Tomatoes och 47/100 i snitt på Metacritic vilket i sig inte bådar allt för gott för att vi ska få se Space Force säsong 2. Men när allt kommer omkring vilar seriens framtid i publikens händer, närmare bestämt är det tittarsiffrorna som avgör ifall Netflix ska fortsätta investera i projektet eller inte.

"Space Force" har premiär 29 maj. Snart kan vi avgöra ifall den landar bättre hos tittarna, som är Netflix vågmästare. Det ska understrykas att stilbildande "The Office" inte heller mottogs allt för väl i början när den först kom.