Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Snart premiär för Love, Death & Robots säsong 3

Snart premiär för Love, Death & Robots säsong 3

  • Netflix
Ebba Bengtsson | Nyhet
16 maj 2022
Ebba Bengtsson | Nyhet
16 maj 2022

Den Emmybelönade antalogin på god väg tillbaka

Förbered dig på mer sci-fi, skräck och komedi från den kontroversiella serien som brukar beskrivas som en animerad version av "Black Mirror".

Sedan starten på 2019 har Tim Millers (Deadpool, Terminator: Dark Fate) och David Finchers (Mindhunter, House of Cards) serie Love, Death & Robots lyckats kamma hem 11 Emmys. Man kan helt enkelt säga att serien har fått ett ordentligt välkomnande.

Den efterlängtade tredje säsongen har snart premiär på Netflix. Då får vi nio nya historier som blandar terror, kreativitet och skönhet. Du kan förvänta dig allt från upptäckten av en antik ondska till en komisk apokalyps samt kära återseenden, rapporterar CBR

Tidigare säsonger

Serien hade premiär på Netflix 2019 och har sedan dess byggt upp en lojal fanskara. Första säsongen bjöd på 18 animerade kortfilmer om allt från yoghurt som tog över världen till en astronaut strandad i rymden och militärer som stöter på ondska och demoner. När säsong 2 hade premiär blev fans besvikna på att det endast var 8 nya avsnitt, men med 9 nya avsnitt i säsong 3 så verkar det som att Fincher och Miller bestämt sig för att fokusera på kvalitet över kvantitet. 

Kärt återbesök från säsong 1: robotarna från kortfilmen "Three Robots". Foto: Netflix

Om du är ett fan av seriens första kortfilm, Three Robots, så blir du nog glad av att höra att säsong 3 inkluderar en uppföljare om robotarna som tog en vandring genom en övergiven stad.

Kommer den nya säsongen att svara på kritiken?

Det är mycket våld i kortfilmerna i Love, Death & Robots, men kontroverserna ligger i dess grabbiga underton. Serien har fått utstå mycket kritik för sin porträttering av kvinnor, som främst framställs som sexobjekt eller offer. I trailern till säsong 3 kan vi se att huvudkaraktärerna utgörs av en del kvinnor, så det är upp till bevis ifall skaparna lyssnat på kritiken och framställt de kvinnliga karaktärerna som mer mänskliga.

Du kan streama "Love, Death & Robots" säsong 3 på Netflix från den 20 maj. 

Här kan du läsa Filmtopps recensioner av de tidigare säsongerna:

NÄSTA ARTIKEL