Då kommer The Playlist – serien om Spotify

Snart kommer The Playlist – serien om Spotify

  • Netflix
Filmtopp
22 november 2021 kl. 22:11

Skildrar musikjätten inifrån

Netflix gick ikväll ut med titeln till deras kommande svenska originalserie "The Playlist" som visar hur det gick till när Spotify kom till.

Sedan 2019 har det stått klart att Netflix ska göra en dramaserie om formandet av musikdistributionstjänsten Spotify. Nu vet vi att den heter The Playlist. I centrum framför kameran står Edvin Endre som spelar företagets svenska ägare Daniel Ek. På rollistan finns även andra stora namn som Gizem Erdogan, Ulf Stenberg och Christian Hillborg med. Seriens huvudregissör är Per-Olav Sørensen som gjorde Störst av allt, Netflix första nordiska serie.

MER LÄSNING:

The Playlist fokuserar på Daniel Ek när han var en ung entreprenör, men också hans närmaste partners och hur förändrade en industri genom att lagligt kunna släppa gratis musik över hela världen. Serien produceras av Yellow Bird och berättelsen utgår ifrån Sven Carlssons och Jonas Leijonhufvuds bok Spotify Inifrån

"The Playlist" har premiär på Netflix 2022. Ett specifikt premiärdatum är ännu inte känt men den förväntas släppas till våren.

NÄSTA ARTIKEL