Då har Snabba Cash säsong 2 världspremiär

Snabba Cash säsong 3 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 24 september 2022 kl. 19:09 | Publicerad 21 september 2022 kl. 09:09

Får vi en fortsättning på Netflix hyllade svenska drama?

Nu finns hela den andra säsongen av Netflix svenska dundersuccé att se på streamingtjänsten. Men vad är statusen på "Snabba Cash" säsong 3, kommer det mer?

När Filmtopp intervjuade manusförfattaren Oskar Söderlund och Jesper Ganslandt i samband med seriens premiär, berättade de att de ville göra första säsongen på ett sätt där berättelsen kan sluta lika gärna som att fortsätta. Efter succén som den kom att bli valde Netflix att beställa en uppföljare. Nu när fortsättningen landat är det många som håller tummarna för Snabba Cash säsong 3. Så vad talar för att vi får ytterligare en till säsong?

DEN HÄR ARTIKELN INNEHÅLLER SPOILERS

Snabba Cash säsong 3 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

Förutom dess breda succé: handlingen. Den här gången finns det flera spår som skaparna mer tydligt skulle kunna bygga vidare på. Den andra säsongen ger oss en Leya som nu tar klivet in på den kriminella scenen på allvar. Slutet indikerar att hon hädanefter kommer att anamma sin kyliga sida för att driva sitt liv precis så som hon vill – på toppen av ekokedjan.

Parallellt med att Leya till slut får igenom sin succé med företaget TargetCoach verkar det som att Nala antar en maktposition nere på gatan, där hon kommer att sköta saker och ting. Netflix har inte bekräftat att vi får se Snabba Cash säsong 3, men båda dessa storylines känns som att de bäddar för en fortsättning. 

Vad talar emot en tredje säsong av Snabba Cash?

I en intervju med Expressen berättar Oskar Söderlund och Jesper Ganslandt att de känner sig färdiga med karaktärerna och universumet. De påpekar igen att serien redan hade kunnat ta slut efter den första säsongen men att de är glada över att de fortsatte en vända till. Däremot är de nu alltså klara med serien. 

Detta behöver förstås inte innebära slutet. Produktionen kanske kan hitta sätt att övertyga Söderlund och Ganslandt att fortsätta. Alternativt ersätta dem, men då med stor risk att det blir på bekostnad av kvaliteten. Möjligtvis vill heller inte skådespelarna fortsätta utan skaparduon som varit en stor del av seriens framgång.

När kommer Snabba Cash säsong 3?

Det kan komma att dröja flera månader tills vi får veta ifall Netflix beställer en tredje säsong av serien. Så var nämligen fallet med den andra säsongen som bekräftades i juni 2021, två månader efter första säsongens premiär i april. Nu när det finns en starkare osäkerhet kring produktionen kan ett beslut möjligtvis dröja ännu längre. Vanligtvis skulle vi – baserat på Netflix genomsnittliga produktionstakt – räkna med att se nästa säsong under andra halvan av 2023. Nu kan det tänkas dröja till 2024, om en till säsong överhuvudtaget blir av det vill säga.

Filmtopp håller dig i vanlig ordning uppdaterad om seriens framtid.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL